راهبان گريخته از خشونت در برمه ميگويند برای ادامه مبارزه دمکراسی طلبی بازميگردند

راهبانی که از برمه گريخته اند ميگويند بازميگردند تا به مبارزه برای طرفداری از دمکراسی ادامه دهند، و اين در حالی است که جامعه بين المللی به تبادل نظر در مورد واکنش به اقدامات سرکوبگرانه دولت برمه ادامه ميدهد.

اين راهبان امروز، شنبه، در مرز تايلند به صدای آمريکا گفتند بدان جهت باز ميگردند تا به اعتراض ادامه دهند که به گفته آنها اقدام برای تغيير و دگرگونی فقط از داخل امکان پذير است. قريب سيصد راهب در سفری دشوار با گريز از پست های بازرسی پليس و ارتش برمه خود را به شهر مرزی Myawaddy در تايلند رسانده بودند.

همزمان با مذاکرات سازمان ملل متحد در مورد واکنش به سرکوبی های خشن در برمه، تلويزيون دولتی برمه روز جمعه برای نخستين بار طی چهار سال اخير تصاويری از آنگ سان سوچی رهبر طرفدار دمکراسی را پخش کرد.

آمريکا، بريتانيا و فرانسه ديشب پيش نويس قطعنامه ای را در شورای امنيت سازمان ملل متحد توزيع کردند که ضمن تقبيح و محکوم کردن سرکوبگری توسط دولت نظامی برمه خواستار گفتگو و ديالوگ دولت با مخالفان است.

توزيع پيش نويس اين قطعنامه غير الزامی که مستلزم موافقت هر پانزده عضو شورای امنيت است، پس از آن انجام گرفت که ابراهيم گمبری فرستاده مخصوص سازمان ملل متحد به برمه اعضای شورا را از نتيجه ماموريت چهار روزه خود در آن کشر با خبر ساخت.

زالمای خليلزاد سفير آمريکا در سازمان ملل متحد روز جمعه گفت اگر دولت برمه به نگرانی های جامعه بين المللی واکنشی شايسته ندهد آمريکا قطعنامه ای را برای تحريم هائی تنبيهی، از جمله تحريم تسليحاتی ارائه ميدهد. اما چين که با وارد ساختن فشار به برمه مخالف است می گويد چنين اقدامی به بی اعتمادی و روياروئی منجر خواهد شد.