شاهدان در برمه ميگويند دولت نظامی فعالان بيشتری را توقيف کرده است، و اين در حالی است که فرستاده ويژه سازمان ملل متحد آماده ميشود امروز در باره سرکوبی خونين هفته گذشته معترضين طرفدار دمکراسی گزارشی ارائه دهد.
شاهدان ميگويند دهها نفر در حملات نيمه شب در شهر اصلی رانگون توقيف شده اند.
ارتش در ساعات روز حضور کمرنگی را در خيابانها از خود نشان ميدهد.
بعضی از افسران ارتش از اجرای دستورات امتناع ورزيده اند و گزارشهائی داده شده است که از اختلاف نظردر رده های نظامی حکايت دارد.
يک سرهنگ سابق در مصاحبه ای در بانکوک با صدای آمريکا گفت وی از برمه گريخته است زيرا نمی توانست دستور توسل به خشونت را به اجرا بگذارد.
دسترسی به گزارش هائی که منعکس کننده وقايع برمه باشد دشوار است.
مقامات برمه ای دسترسی به اينترنت را قطع کرده اند، استفاده از وسائل مخابراتی محدود شده است، و به خبرنگاران خارجی اجازه سفر به برمه داده نميشود.
مقامات برمه ای همچنين از وسائل ارتباط جمعی تحت کنترل دولت برای ارائه تصويری به اصطلاح مثبت از سرکوبی هفته گذشته استفاده ميکنند.
يک روزنامه دولتی انتقاد کنندگان خارجی از سرکوبی ها را دروغگو توصيف کرده است. فعالان ميگويند دولت به خانواده های ارتشی دستور داده است هر روز دو ساعت تلويزيون دولتی را تماشا کنند.
فعالان برمه ای در تايلند به صدای آمريکا گفتند گرچه اکنون اوضاع آرام است اما اين بدان معنا نيست که معترضين کنار رفته باشند.
بن کی مون دبير کل سازمان ملل متحد قرار است امروز با ابراهيم گمباری فرستاده مخصوص خود به برمه ملاقات و در باره خشونتی که مقامات برمه ای ميگويند ده کشته بجا گذاشت تبادل نظر کند.
بن روز چهارشنبه گفت گمباری پيامی قاطع به ژنرال های حاکم داده است. با اينحال دبيرکل سازمان ملل متحد گفت وی نمی تواند سفر او را موفق بخواند.
ناراضيان ميگويند قريب دويست معترض کشته و هزاران نفر مجروح شده اند.
شورای امنيت سازمان ملل متحد قرار است روز جمعه در باره وضعيت حقوق بشر در برمه بحث و تبادل نظر کند.