صدام حسين يکشنبه ۳۱ دسامبر در کنار دو پسرش در تکريت دفن شد

جسد صدام حسين ديکتاتور اعدام شده عراق پيش از سپيده دم روز يکشنبه ۳۱ دسامبر، در روستای زادگاهش "العوجا" در نزديکی تکريت در شمال عراق، دفن شد.

مقامات محلی گفتند صدام با پسرانش "عدی" و "قصی" در مقبره خانوادگی وی که در طول حکمرانی اش در عراق بنا کرده بود، مدفون شده است.

جسد صدام شامگاه روز شنبه به رهبر قبيلة ألبو ناصر در تکريت که قوم صدام بود، تسليم شد. طبق قوانين اسلام متوفی بايد ظرف يک روز به خاک سپرده شود.

پليس عراق مقررات منع آمد و شد را برای چهار روز در اطراف تکريت فوراً پس از آنکه رئيس جمهوری مخلوع در بامداد روز شنبه به دار آويخته شد، برقرار کرد.

ويدئو تازه ای از چند نفر روی پوشيده که با تمسخر صدام را به پای چوبه دار بردند، نشان ميدهد آنان هنگام دار زدن نام مقتدی صدر دشمن صدام و رهبر سياسی و شبه نظامی شيعی را شعار ميدادند.

واکنشهای مختلفی در ميان مردم عراق نسبت به مرگ صدام جود داشت. بسياری از شيعيان در خيابانها جشن گرفتند در حالی که متحدان سنّی وی عزارداری کرده و ابراز خشم نمودند.

پرزيدنت بوش، اعدام صدام رامرحله مهمی در روند دمکراسی در عراق توصيف کرد. اما، رييس جمهوری آمريکا هشدار داد خشونت در کشور جنگزده عراق متوقف نخواهد شد.

نوری المالکی، نخست وزير عراق گفت مرگ صدام به يک فصل تاريک از تاريخ عراق پايان بخشيد.

محمود احمدی نژاد، رييس جمهور ی اسلامی ايران، از صدام بعنوان جنايتکار خشنی ياد کرد که اسرار جنايات مرتکب شده را با خود به گور برد.

کويت، اعدام صدام را عملی منصفانه و بر اساس عدالت توصيف کرد.

پاره ای از دولتهای عربی زمان اعدام را که درست پيش از شروع عيد قربان صورت گرفته است، تقبيح کردند.

تشکيلات خودگردان فلسطينيها که تحت تسلط حماس است، اعدام صدام را محکوم کرد. ليبی سه روز عزای عمومی اعلام داشت.

اتحاديه اروپا نيز بطور مکرر مخالفت خود را با مجازات اعدام اعلام داشت، در حاليکه نظر سنجيها نشان ميدهد اکثريت اروپاييها باور دارند که صدام مستحق اعدام بود.