يک گزارش منتشر شده ميگويد که توجه تحقيقگران سازمان ملل در باره ترور رفيق حريری نخست وزير سابق لبنان بر روی رئيس اطلاعات ارتش سوريه که داماد بشير اسد رئيس جمهوری سوريه است، متمرکز است.
امروز روزنامه نيويورک تايمز از يک مقام ديپلماتيک که از تحقيقات سازمان ملل اطلاع مستقيم دارد ولی نامش ذکر نشده است، نقل کرده است که تحقيقگران معتقدند آصف شوکت رئيس با قدرت سازمان امنيت سوريه ممکن است که توطئه ترور را رهبری کرده باشد.
گزارش پنجشنبه سازمان ملل حاکی از آن بود که مقامات ارشد امنيتی سوريه و لبنان طی ماه ها قتل رفيق حريری را طراحی کردند.
اين گزارش از يک شاهد نقل قول ميکند که هفته ها قبل از قتل، آقای شوکت يک ستيزه جوی اسلامی را وادار کرده است که به اين قتل اعتراف کند.
وزير اطلاعات سوريه گزارش سازمان ملل را با انگيزه سياسی توصيف کرده است و از نظر سياسی آنرا تعصب آميز و غير واقعی خوانده است. کوفی عنان کار گروه تحقيقاتی سازمان ملل را تا اواسط دسامبر تمديد کرده است.
روز پنجشنبه تحقيقگران سازمان ملل ميگويند مقامات ارشد امنيتی سوريه و لبنان در نرور رفيق حريری نخست وزير سابق لبنان دست داشته اند. در گزارش جديدی از دتلف مهليس تحقيقگر اصلی سازمان ملل به "دلائل متقاربی" که حاکی از مداخله هردو کشور است، اشاره شده است. گزارش ميگويد که تصميم برای کشتن آقای حريری نميتوانسته بدون تأييد مقامات ارشد امنيتی سوريه باشد و نميتوانسته بدون همکاری همتايان لبنانی آنها سازمان يافته باشد.
گزارش ميگويد که مقامات امنيتی تلفن آقای حريری را استراق سمع کرده و حرکات او را قبل از ترور فوريه تحت نظر داشته اند.
آقای مهليس همچنين برخی مقامات سوريه را متهم ميکند که ميخواسته اند تحقيقات چهار ماهه را منحرف کنند، و ميگويد که تحقيقات بايستی ادامه يابد تا سؤالات حل نشده روشن شوند، و بايستی به روی سوريه برای همکاری فشار گذاشت.
در همين حال ديپلمات های آمريکا و فرانسه ارائه قطعنامه های جديدی را عليه سوريه به شورای امنيت سازمان ملل متحد آغاز کرده اند. پليس لبنان و نيروهای ارتش اين کشور در آستانه انتشار گزارش سازمان ملل متحد، تدابير امنيتی را درلبنان افزايش داده اند.
ترورآقای حريری، تظاهرات گسترده ای را در لبنان به همراه آورد و سوريه را وادار ساخت که نيروهای خود را از لبنان خارج سازد و به حدود ۳٠ سال حضور نظامی خود در لبنان پايان دهد.