پایان عصر مرکل؛ پیروزی حزب سوسیال‌ دموکرات‌ در انتخابات پارلمانی آلمان

اولاف شولتس از حزب سوسیال دموکرات، که وزیر امور مالی آلمان در دولت ائتلافی مرکل بود، پس از اعلام پیش‌بینی مربوط به پیروزی او در تلویزیون،‌ به ابراز احساسات طرفدارانش پاسخ می‌دهد (۲۶ سپتامبر ۲۰۲۱)

خبرگزاری رویترز بنا بر تازه‌ترین نتایج به دست آمده از شمارش آرا در انتخابات روز یکشنبه ۴ مهر آلمان از پیروزی حزب سوسیال دموکرات‌ چپ میانه بر حزب محافظه‌کار در رقابتی تنگاتنگ خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در حالی که شمارش آرا ساعت‌ها پس از به پایان رسیدن رای‌گیری در انتخابات سراسری آلمان در شامگاه یکشنبه همچنان ادامه دارد، نتایج نشان می‌دهد که حزب سوسیال دموکرات‌ چپ میانه با کسب حدود ۲۶ درصد آرا پیشتاز انتخابات است و مسئولیت تشکیل دولت آینده را برعهده خواهد داشت.

حزب محافظه‌کار خانم مرکل با ۲۴.۵ درصد و سبزها نیز با کسب بیش از ۱۴ درصد آرا در رده‌های دوم و سوم قرار دارند.

به این ترتیب اولاف شولتس از حزب سوسیال دموکرات، وزیر امور مالی آلمان در دولت ائتلافی مرکل، که پیروز سه مناظره تلویزیونی شناخته شده بود، جانشین خانم مرکل خواهد شد. در آخرین نظرسنجی‌ها پیشتازی حزب او نسبت به احزاب محافظه‌کار کاهش یافته بود و همین امر امکان برنده شدن لاشت با یک اختلاف اندک را فراهم کرده بود.

به گزارش رویترز، از قبل پیش‌بینی می‌شد که در این انتخابات سوسیال دموکرات‌های چپ میانه چالشی قوی برای محافظه‌کاران حامی آنگلا مرکل به شمار بیایند.

مرکل که از سال ۲۰۰۵ میلادی قدرت را در دست داشته است، و به دلیل با پایان انتخابات بعد از ۱۶ سال از صدراعظمی کناره‌گیری می‌کند. رای‌گیری روز یکشنبه مسیر جدیدی را برای آینده بزرگترین اقتصاد اروپا تعیین خواهد کرد.

اگر آرا میان احزاب مختلف تقسیم می‌شد، احزابی که عمده آرا را به دست آورده‌ بودند قبل از شروع مذاکرات رسمی‌تر برای تشکیل ائتلاف که ممکن بود ماه‌ها به طول انجامد، نظرات یکدیگر را جویا می‌شدند و تا آن زمان مرکل ۶۷ ساله به عنوان سرپرست دولت امور را در دست می‌داشت.

آرمین لاشت، از حزب دموکرات مسیحی آنگلا مرکل، رقیب شولتس بود و می‌خواست جایگزین مرکل شود. او پس از انداختن رای خود به صندوق در آخن به خبرنگاران گفته بود: «همه ما احساس می‌کنیم که این یک انتخابات فدرال بسیار مهم است ... که در سال‌های آینده مسیر آلمان را تعیین می‌کند و بنابراین هر رأی اهمیت دارد.»