سازمان غیرانتفاعی «ماده ۱۸»، که به حمایت از مسیحیان مورد آزار در ایران میپردازد، از درگذشت ابراهیم فیروزی نوکیش مسیحی و زندانی سابق عقیدتی که بیش از هفت سال را در حبس و تبعید داخلی سپری کرد خبر داده است.
بر اساس این گزارش او به رغم مسیحی بودن در قبرستان مسلمانان در رباط کریم دفن شد.
این سازمان میگوید علت درگذشت آقای فیروزی «سکته قلبی» عنوان شده است ولی برخی از اطرافیانش، مرگ او در ۳۸ سالگی را «مشکوک» دانستهاند.
بر اساس این گزارش، ابراهیم فیروزی بارها در زندان اعتصاب غذا کرده بود و توسط مأموران حکومتی مورد شکنجه جسمی و روانی قرار گرفته بود.
او بارها از اعتراضات مردمی در ایران از جمله در آبان سال ۹٨ حمایت کرد و بارها به شرایط زندانیان اعتراض کرده بود.
آقای فیروزی تیر ماه گذشته در گفتگویی با صدای آمریکا در رابطه با وضعیت شهر راسک از توابع شهرستان سرباز، جایی که در آن دوران تبعید خود را سپری میکرد از نبود امکانات پزشکی، بیمارستان و حتی بهداری گفته بود.
او از طریق جمعآوری کمکهای مردمی اقدامات خیرخواهانهای از جمله ساخت سرویسهای بهداشتی و یا تهیه کفش و کیف و لوازم برای دانشآموزان در این شهر انجام داده بود.
ابراهیم فیروزی اولین بار سال ۱۳۸۹ توسط دادگاه انقلاب شهرستان رباط کریم به اتهام «تبلیغ مسیحیت» به ۱۰ ماه زندان محکوم شد.
او پس از آن در مرداد ماه سال ۱۳۹۲ بار دیگر توسط دادگاه انقلاب شهرستان رباط کریم به اتهام «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی»، «راه اندازی و هدایت تشکل انحرافی بشارتی مسیحیت»، و «راه اندازی سایت مسیحی» به یکسال زندان و دو سال تبعید محکوم شد.
ابراهیم فیروزی در نهایت در فروردین ۱۳۹۴ در حالی که دوران محکومیت خود را در زندان رجاییشهر سپری میکرد، در پرونده جداگانهای توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به اتهام «تشکیل گروه به قصد بر هم زدن امنیت کشور» به پنج سال زندان دیگر محکوم شد و آن حکم در تاریخ ۲۵ دی ماه سال ۱۳۹۵ توسط دادگاه تجدیدنظر تأیید شد.
آقای فیروزی در تاریخ ۴ آبان ماه سال ۹۸ پس از سپری کردن دوران محکومیت خود از زندان رجاییشهر کرج آزاد و سپس برای اجرای حکم دو سال تبعید خود راهی شهرستان سرباز واقع در استان سیستان و بلوچستان شد و خود را به دادسرای عمومی و انقلاب راسک معرفی کرد.
سازمان غیرانتفاعی «ماده ۱۸»، در گزارشی ۴۰ صفحهای در روز سیام بهمن ماه اعلام کرد که تعداد مسیحیان بازداشت شده در سال میلادی ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۲۲ از ۱۳۴ نفر به ۱۶۶ نفر افزایش یافته است. این در حالی است که در سال ۲۰۲۲ نیز تعداد بازداشتشدگان نسبت به سال پیش از آن دو برابر شده بود.
نوکیشان مسیحی در ایران تحت فشارهای حکومتی قرار دارند و بدون دسترسی به وکیل، بازداشت و محاکمه میشوند.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران در گزارش خود به موارد متعددی از نقض حقوق بشر در ایران از جمله سرکوب اقلیتهای دینی و قومی از جمله بازداشت ۵۳ مسیحی در ایران به دلیل فعالیت صلحآمیز دینی اشاره کرد.
آقای رحمان در گفتگو با صدای آمریکا بار دیگر به «وضعیت بسیار فاجعهبار اقلیتهای قومی و مذهبی» اشاره کرد و گفت که حقوق اقلیتها «از جمله نوکیشان مسیحی، صوفیها، درویشان، و یارسان» به طور مداوم نقض شده است.