حجم آب دریاچه ارومیه در یک سال گذشته کاهش یافته است

دریاچه ارومیه تیر ۱۴۰۱

مجتبی ذوالجودی، معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت از محیط زیست، از «کاهش ۰.۹۷ میلیارد متر مکعبی حجم آب دریاچه ارومیه در یک سال گذشته» خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، او گفت: با ادامه روند کنونی تبخیر آب از سطح دریاچه و افزایش شدت تبخیر در ماه‌های گرم سال، پیش‌بینی می‌شود که تراز دریاچه ارومیه در ماه‌های آتی کاهش یابد.

به گفته این مقام دولتی، سطح تراز این دریاچه در ۲۶ تیر، به ۱۲۷۰ متر و ۱۸ سانتی‌متر رسیده است.

همچنین بر اساس تصاویر ماهواره‌ای لندست، مساحت عرصه آبی دریاچه ارومیه در این سطح تراز، برابر یک هزار کیلومتر مربع است که نسبت به زمان مشابه در سال گذشته ۸۰۱ کیلومتر مربع کاهش یافته است.

به تازگی، سایت دیده‌بان ایران در گزارشی نوشت که تراز دریاچه ارومیه در ۱۳ خرداد ۱۴۰۲، کمترین تراز ثبت‌شده در این روز برای دریاچه ارومیه از سال ۱۳۴۳ خورشیدی تاکنون بوده است.

بر همین اساس گزارش شده که کاهش تراز دریاچه ارومیه به پایین‌ترین اندازه آن در ۶۰ ساله گذشته رسیده است.

همچنین ببینید: تکذیب ادعای دولت رئیسی؛ دریاچه ارومیه احیا نشده، بلکه در آستانه «مرگ دائمی» است

در پژوهشی که دیده‌بان ایران بخش‌هایی از آن را منتشر کرد، آمده است: حجم دریاچه ارومیه به پایین‌ترین مقدار خود در یک دهه گذشته رسیده و حتی از سال ۹۴ هم کمتر است.

معاون محیط زیست دریایی به ایلنا گفت که سال آبی امسال «از دهم خرداد با گرم شدن هوا، تبخیر سطحی از دریاچه ارومیه شدت بیشتری گرفته و از آن زمان تا امروز سطح تراز دریاچه ۲۴ سانتی‌متر کاهش یافته است.»

وی افزود: «با توجه به تداوم ماه‌های گرم سال، کاهش بارندگی‌ها و همچنین مصرف عمده آب در بخش کشاورزی، در ماه‌های آتی نیز روند سطح تراز دریاچه کاهشی خواهد بود و‌امیدی به افزایش سطح تراز تا اواسط پاییز وجود ندارد.»

در همین ارتباط، روزبه اسکندری، کارشناس حوزه آب، پیشتر به صدای آمریکا گفته بود: «برخلاف ادعای دولت رئیسی در موفقیت‌آمیز بودن روند احیا و نجات دریاچه ارومیه، تراز امروز دریاچه و اختلاف آن با تراز اکولوژیک نشان می‌دهد که این دریاچه در سال جاری به طور کامل خشک خواهد شد.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

روزبه اسکندری:کشاورزی نامتوازن و کشت محصولات آب‌بر باعث خشک شدن دریاچه ارومیه شد


به گفته معاون محیط زیست دریایی، طی سال‌های گذشته، ضعف مدیریت، خشکسالی و عدم مدیریت صحیح منابع آبی و همچنین پرداخت نشدن حق حداقل حقابه سالانه باعث شده است که حجم بسیار کمتری از آب وارد دریاچه شود و تداوم این روند در چندین سال به همراه کاهش بارندگی‌ها در سال‌های اخیر این فاجعه زیست محیطی را رقم‌زده است.

کاوه مدنی، رئیس « موسسه آب، محیط زیست و بهداشت» دانشگاه سازمان ملل متحد، نیز خرداد امسال، با انتشار تصاویر ماهواره‌ای از خشک‌شدن تدریجی دریاچه ارومیه ادعای مقام‌های حکومت ایران درباره «رضایت‌بخش» بودن روند احیای این دریاچه را رد کرده بود.