یک فعال صنفی: حجم خرید میوه توسط مردم کاهش چشمگیری داشته است

یک فعال صنفی می‌گوید امسال مردم کمتر میوه می‌خرند.

بازار اقلام خوراکی که جزو ضروری‌ترین مایحتاج خانوارها محسوب می‌شود نیز این روزها تحث تاثیر بحران‌های اقتصادی قرار گرفته و نایب رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی ایران گفته که مردم مانند گذشته «سبدی» میوه خرید نمی‌کنند.

اسماعیل مرادیان با اشاره به «پیامدهای عدم ورود دولت در تنظیم بازار شب عید»، به خبرگزاری «ایلنا» گفته است: دولت جمهوری اسلامی در «سنوات گذشته» از دی‌ماه وارد «تنظیم بازار میوه شب عید» می‌شد و همین موضوع «افزایش قیمت ۲ تا ۴ هزار تومانی را برای سیب درختی و پرتقال به همراه می‌آورد.»

نایب رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی در پاسخ به این پرسش که «آیا استقبال برای خرید میوه در نوروز امسال قابل توجه بود؟» اظهار داشت: مردم خرید میوه را به «۲ روز پایانی اسفند» موکول کردند «چرا که دیگر مانند گذشته سبدی میوه خرید نمی‌کنند.»

ایران در سالیان اخیر با بحران‌های فراینده‌ای در حوزه اقتصاد روبرو بوده و هست، تا آنجا که بانک مرکزی جمهوری اسلامی «نرخ تورم» در دوازده ماه منتهی به اسفند ۱۴۰۱ را معادل «۴۶/۵ درصد» اعلام کرده اما برخی کارشناسان بر این باورند که تورم واقعی «حدود ۷۰ درصد» است.

اسماعیل مرادیان با بیان اینکه «نوروز امسال» با ماه قمری «رمضان» و مناسبت‌های شرعی مرتبط با آن مصادف شده نیز گفته است: حجم خرید میوه نسبت به موارد مشابه، «کاهش چشمگیری» پیدا کرده است.

چهاردهم دی‌ماه بانک جهانی در گزارشی، ایران را در بین «کشورهای دارای بیشترین تورم مواد غذایی» قرار داد و اعلام کرد که ایران با «تورم ۸۴ درصدی در رتبه ششم این فهرست قرار دارد.

به گزارش بانک جهانی ۱۰ کشور زیمبابوه، لبنان، ونزوئلا، ترکیه، آرژانتین، ایران، سریلانکا، رواندا، سورینام و لائوس کشورهای دارای بیشترین تورم مواد غذایی هستند.