سارا خادمالشریعه، شطرنجباز ایرانی گفت وقتی روسری بر سر دارد احساس میکند که «خودم نیستم.»
او پس از اینکه بدون حجاب اجباری در مسابقات یک تورنمنت بینالمللی شرکت کرد مجبور شد در اسپانیا بماند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در ماه دسامبر، سارا ۲۵ ساله، بدون حجاب که جمهوری اسلامی آن را برای زنان اجباری کرده است در مسابقات جهانی شطرنج در آلماتی، در کشور قزاقستان حاضر شد.
اقدام او از سوی برخی به عنوان نمایش حمایت از اعتراضاتی بود که پس از مرگ مهسا امینی، ایران را فراگرفته است.
سارا خادمالشریعه به همراه همسرش اردشیر احمدی که کارگردان است و پسر ۱۰ ماههشان به نام سام به اسپانیا نقل مکان کردند.
خادم در مصاحبهای که روز یکشنبه در روزنامه «ال پائیس» در اسپانیا منتشر شد، گفت که پیش از مسابقات آلماتی فقط «اگر دوربینها بود، حجاب داشتم، چون من نماینده ایران بودم.»
او در اولین اظهار نظر عمومی خود پس از مهاجرت به اسپانیا گفت: «اما با حجاب، من خودم نیستم، احساس خوبی ندارم، و بنابراین میخواستم به این وضعیت پایان دهم. و تصمیم گرفتم دیگر آن را نپوشم.»
این روزنامه نوشت که این مصاحبه به دلایل امنیتی در یک مکان مخفی انجام شده است.
ورزشکاران زن ایرانی مجبور هستند هنگام نمایندگی ایران در رویدادهای بینالمللی، قوانین سختگیرانه لباس جمهوری اسلامی را رعایت کنند.
سارا خادمالشریعه گفت که امیدوار است بستگانش در ایران مجبور نباشند که هدف انتقامجویی قرار بگیرند زیرا «اگر کسی باید در مورد اقدامات من توضیح دهد، خودم هستم، نه آنها، زیرا تصمیم تنها با من بود.»
او گفت پس از تولد پسرش به فکر مهاجرت به خارج از کشور افتاد.
او گفت: «من شروع کردم به دوست داشتن زندگی در مکانی که سام بتواند بدون نگرانی در خیابانها بیرون برود و بازی کند، و چیزهای زیادی از این قبیل. اسپانیا به عنوان بهترین گزینه ظاهر شد وقتی به سام فکر کردم.»
خادم گفت مایل است به نمایندگی از ایران در مسابقات شطرنج ادامه دهد و قصد دارد برنامههای مربوط به شطرنج را آنلاین منتشر کند و در این زمینه تولید محتوا کند.
او میگوید: «من سالها این ایده را داشتم، اما نمیخواستم از ایران با حجاب این کار را انجام دهم.»
با وجود اعتراضات سراسری و برداشتن حجاب از سوی زنانی که مورد تهدید حکومت هستند، مقامات جمهوری اسلامی همواره مدعی شدهاند که حجاب اجباری «فرهنگ» کشور است.
همچنین ببینید: تمجید سناتور ارشد آمریکا از اقدام سارا خادم الشریعه؛ ایرانیان از صحنه جهانی برای رساندن صدایشان استفاده کنند