دانشآموزان در مقاطع مختلف تحصیلی در جریان اعتراضات سراسری ماههای اخیر در ایران، یکی از بخشهای فعال جامعه بودند. تصاویر فراوانی از تجمعات اعتراضی، شعارها و اقدامات خلاقانه دانشآموزان دختر و پسر از مهرماه امسال در رسانههای اجتماعی منتشر شد که حکایت از ریشهدار بودن مطالبات جنبش اعتراضی در بین این طبقه سنی جامعه ایران داشت.
حالا وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی که با همراهی کمنظیر قشر دانشآموز با اعتراضات سراسری روبهرو شده، در آخرین اقدام، تلاش دارد تا «برای تربیت نسلی با نگرش سیاسی و اجتماعی» تغییراتی در ساختار ستادی خود ایجاد کند.
خبرگزاری رسمی دولت، ایرنا، به نقل یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش، در مورد برنامه وزارتخانه جهت آسیبشناسی در نحوه مواجه نوجوانان با مسائل سیاسی نوشت: «در دورههای قبل یک اداره کل تربیتی و سیاسی در وزارتخانه وجود داشت و جلساتی در این راستا برگزار میشد، در حال حاضر باید در اندیشه شکلگیری چنین ساختاری باشیم.»
وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی با تاکید بر اینکه «ساعات تربیت سیاسی و اجتماعی یکی از زمانهای آموزش در مدارس است» گفت: «به اعتقاد من باید در راستای این مسئله با توجه به زیست بوم و شرایط جدیدی که ایجاد شده، اقداماتی صورت پذیرد.»
چند سال پیش، سپاه پاسداران برای ترویج دیدگاههای سیاسی حکومت گروههایی را تحت عنوان «هادیان سیاسی» راهاندازی کرد و به شکل گسترده به مناطق و سازمانها و ادارات مختلف اعزام کرد. به نظر میرسد با توجه به گستره همراهی نسل نوجوان و جوان با مطالبات معترضان، ایده تازه وزارت آموزش و پرورش به چیزی شبیه همان «هادیان سیاسی» بیانجامد.