واکنش‌ها به موضع‌گیری چین ادامه دارد؛ ساز ناکوک سیاست خارجی جمهوری اسلامی

روابط جدید میان کشورهای چین و عربستان با واکنش‌های بسیاری مواجه شده

واکنش‌ها به موضع‌گیری اخیر چینی‌ها و همصدایی با عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس کماکان ادامه دارد و در تازه‌ترین آنها یک نماینده مجلس گفته است که چین و عربستان دنبال منافع خود هستند؛ ما دنبال منافع چه کسانی هستیم.

رحیمی جهان آبادی معتقد است «باید به سمت تنش‌زدایی با غرب برویم» ولی از «بد حادثه به چین و روسیه پناه آورده‌ایم.»

واکنش به مواضع اخیر چین بحث‌های زیادی درپی داشت و وزارت خارجه نشان داد که در مواجه با شرقی‌ها ساز ناکوک دارد بطوریکه سفیر چین پس از احضار به وزارت خارجه جمهوری اسلامی، با تاخیر معنادار و منتظر گذاشتن مقامات ایرانی، قبل از ورود به جلسه پیام خود را رساند.

در پی همین اتفاق حشمت‌الله فلاحت پیشه، رییس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌و‌گو با «دیده‌بان ایران» رفتار جمهوری اسلامی در مقابل چین را «عین حقارت» دانست. او انتقاد کرد که در برخورد با چین حتی از به کار بردن واژه «احضار» سفیر خودداری می‌شود و از «دیدار» یک مقام وزارت خارجه با سفیر چین استفاده می‌شود. به گفته او روس‌ها نیز رفتاری مشابه داشته و «نیروهای ایران در سوریه را گوشت قربانی کردند.»

روزنامه کیهان اما در پاسخ به انتقادات مطرح شده نسبت به موضع‌گیری چین و نوع واکنش جمهوری اسلامی نوشت:

«گسترش روابط چین و عربستان بیش از آن که چالشی برای ما باشد، چالشی راهبردی برای سیطره بلا منازع آمریکاست. چین در حال ورود به جایی است که همواره «حیاط خلوت، گاو شیرده و یکی از دو رکن سیاست دو ستونی آمریکا در منطقه محسوب می‌شد.»

روزنامه ایران نیز واکنش نشان داد و نوشت: «غربگرایان به بهانه سفر رئیس جمهور چین به ریاض حمله به دولت را در دستور کار قرار دادند.»

نورنیوز، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی نیز در واکنش به این حواشی تاکید کرد که خطای چین را «بزرگ نکنید.» به نوشته این رسانه خطای اخیر پکن را نباید چنان «بزرگ کرد» که «جنایات غرب» را در مقابلش ندید. از نظر این رسانه «مهم چرخش کشورهای عربی به چین است و این یعنی افول آمریکا.»