ایران در رسانه‌های جهان؛ بلومبرگ: یک ملت پشت مبارزه‌ای قدیمی متحد شده است

تظاهرات ایرانیان مقیم بریتانیا در حمایت از اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی در ایران، در میدان ترافالگار لندن. آرشیو

ادامه اعتراضات سراسری علیه حکومت ایران و سرکوب خونین در شهرهای کردستان، از جمله موضوع‌هایی است که رسانه‌های جهان به آن پرداخته‌اند.

گلنار متولی، مفسر خبرگزاری بلومبرگ می‌نویسد اعتراضات مرگبار در ایران یک ملت را پشت مبارزه‌ای قدیمی متحد کرده است. کردهائی که سالها هدف سرکوب حکومت بودند، اینک مخالفت با جمهوری اسلامی را در سراسر کشور دامن زده‌اند.

روزنامه گاردین در شماره روز دوشنبه خود چند گزارش به تحولات مرتبط با ایران اختصاص داده است.

اعتراضات سراسری ایران، مریوان، یک‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۱

گاردین گزارشی در باره اوج‌گیری مجدد اعتراضات به ویژه در دانشگاه‌ها و شهرهای کردستان منتشر کرده و می‌نویسد جنبش همچنان ادامه دارد؛ آن هم علی‌رغم ادامه سرکوب که به گزارش یک نهاد حقوق بشری، در مریوان به مجروح شدن ۳۷ نفر انجامید.

ستاره وزیری در مقاله‌ای در روزنامه گاردین می‌نویسد زنان ایران که از موهبت آزادی بهره‌مند نیستند، حالا یک انقلاب را سردمداری می‌کنند و اشتباه نباید کرد: «این نبردی است علیه یک نظام دین‌سالار که آزادی‌های اساسی را از مردم کشور دریغ می‌کند.»

واشنگتن پست در شماره روز دوشنبه به حمله به زیارتگاه شاه‌چراغ شیراز پرداخته و در گزارشی که از اسوشیتدپرس نقل کرده، می‌نویسد مقامات ایران می‌گویند ضاربی که ۱۳ نفر را به قتل رساند، از تاجیکستان بود.

توماج صالحی، رپر معترض

سی‌ان‌ان در گزارشی به قلم آرتمیس مشتاقیان می‌نویسد بستگان توماج صالحی، رپری که مردم را به اعتراض تشویق می‌کرد و به طرزی خشونت‌‌آمیز دستگیر شد، نگران جان او هستند. سی‌ان‌ان می‌نویسد حکومت ایران توماج صالحی ۳۲ ساله را به جرمی متهم کرده که مجازات آن اعدام است.

سی‌بی‌سی‌ نیوز کانادا در گزارشی که یکشنبه شب پخش کرد، به مصاحبه‌ای که توماج صالحی پیش از دستگیری با سی‌بی‌سی استناد می‌کند که در آن دستگیری قریب‌الوقوع خود را پیش‌بینی کرده بود.

خبرنامه بانفوذ پایتخت آمریکا، پولیتیکو، مقاله‌ای تحت عنوان «خواهران ما در ایران از آیت‌الله‌ها ترسی ندارند» از شبنم و شقایق سفرزاده منتشر کرده که خود را دو کارآفرین موفق زیر ۳۰ سال ایرانی‌ بزرگ شده در آمریکا معرفی می‌کنند، و می‌نویسد نسل «زد» در ایران پیشتاز انقلابی جدید است.