مذاکرات کری و ظریف در مونترو همزمان با سخنرانی نتانیاهو در واشنگتن

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

دومین روز مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا روز سه شنبه، با دیدار‌های جان کری وزیر خارجه آمریکا، ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا، محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران، و علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در شهر مونترو در سوئیس پایان یافت.

این در حالی است که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، همزمان در نشست کنگره آمریکا در واشنگتن، در مخالفت با گفتگوهای جاری آمریکا با ایران برای رسیدن به یک توافق جامع بر سر برنامه هسته‌ای تهران، به ایراد سخنرانی پرداخت.

به گزارش نیلوفر پورابراهیم از محل مذاکرات هیات های مذاکره کننده آمریکا و ایران، جان کری و محمدجواد ظریف در زمان سخنرانی نخست وزیر اسرائیل در کنگره، در حال گفتگو بودند و پس از پایان سخنرانی آقای نتانیاهو، یک تنفس ۱۰ دقیقه‌ای داشتند.

مشخص نیست این وقفه کوتاه، به منظور مشورت با پایتخت‌های دو طرف بود، یا بررسی سخنان امروز نخست وزیر اسرائیل در جمع قانونگذاران آمریکا.

این دور از مذاکرات، در هتل رویال پلازا در شهر مونترو و مقابل دریاچه‌ لمان صورت می گیرد. جان کری و محمد جواد ظریف، هر از گاهی بطور جداگانه و با تیم همراه خود، برای استراحت یا مشورت‌های داخلی، در کنار دریاچه قدم می زنند.

در یکی از این پیاده روی ها، وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به پرسش خبرنگار صدای آمریکا گفت «مذاكرات پيش می رود. تلاشمان را خواهيم كرد برای همين اينجا هستيم.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

پاسخ ظریف به صدای آمریکا: مذاكرات پيش می‌رود

آقای ظریف پيش از آن نیز در گفتگو با واحد مرکزی خبر، ضمن اظهار امیدواری برای «برداشتن گام‌های اساسی» در این دور از مذاکرات، گفت این دوره از گفتگوهای هسته‌ای فرصت مناسبی است تا دو وزیر درباره موضوعات سیاسی، بویژه نحوه رفع فوری تحریم‌ها، گفتگو کنند.

وزير امور خارجه ايران همچنین گفت، با توجه به این که با حضور تیم‌های عالیرتبه فنی دو کشور در دور قبلی مذاکرات توانستیم بخشی از موضوعات را یا روشن‌تر، و یا راه حل‌هایی برای برخی موضوعات پیدا کنیم، این دوره هم فرصتی خواهد بود تا درباره باقیمانده مسائل فنی صحبت کنیم.

محمد جوادظریف در گفتگو با خبرنگاران افزود «جمهوری اسلامی ایران با صداقت وارد مذاکره شده و تا دستیابی به حقوق هسته ای مردم ایران، به این مذاکرات ادامه خواهد داد.»

وی که یک روز پس از مصاحبه رئیس جمهوری آمریکا با خبرگزاری رویترز سخن می گفت، اعلام کرد سخنان باراک اوباما برای جلب افکار عمومی آمریکا و مقابله با تبلیغات نخست وزیر اسرائیل و «مخالفین تندرو مذاکرات» مطرح شده است.

وزیر خارجه ایران همچنین سخنان آقای اوباما را دارای عبارات «غیرقابل قبول و تهدیدآمیز» توصیف کرد و گفت «ایران تسلیم زیاده خواهی ها و مواضع غیرمنطقی طرف مقابل نخواهد شد.»

رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه در مصاحبه ای اختصاصی با خبرگزاری رویترز گفت ایران باید متعهد شود که برنامه اتمی خود را دست کم به مدت ۱۰ سال به صورتی که قابل تصدیق باشد، در سطح فعلی نگه دارد و بخش هایی از آن را به عقب برگرداند تا بتوان به یک توافق جامع اتمی رسید.

آقای اوباما گفت اگر ایران با این اقدامات و بازرسی های شدید موافقت کند، «کنترل برنامه اتمی آنها خیلی مؤثرتر از هر گونه اقدام نظامی که ما بتوانیم انجام دهیم، یا اسرائیل بتواند انجام دهد، خواهد بود، و خیلی مؤثرتر از تحریم ها.»

معاونان وزرای خارجه دو کشور و همچنین هلگا اشمید، معاون هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این گفتگوها حضور دارند. گفتگوهایی که قرار است در طول روز، در چند دوره و در سطوح مختلف دنبال می‌شود.