فعالان اقتصادی آمریکا چشم انتظار شتاب بیشتر در بهبود اقتصاد

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

فعالان اقتصادی آمریکا معتقدند که اگر چه اقتصاد آمریکا رو به بهبود است و کارآفرینی تداوم دارد، اما برای بهبود بیشتر در اقتصاد به تغییرات بزرگتری نیاز است.

موسسه‌های بازرگانی آمریکا با استخدام ۲۵۷ هزار نفر در ماه ژانویه، از پیش‌بینی‌های دولت فراتر رفتند. بدین ترتیب یک بار دیگر رقم کارآفرینی از ۲۰۰ هزار شغل در ماه بیشتر شد، که در دو دهه اخیر بی‌سابقه بوده است.

جک لیو، وزیر خزانه داری آمریکا با حضور در جلسه کنگره آمریکا در این باره گفت: «واقعیت این است که مؤسسات بازرگانی آمریکا توانسته‌اند در سال گذشته نزدیک به ۳ میلیون شغل ایجاد کنند، که رقم بی‌سابقه ای از اواخر سالهای ۱۹۹۰ بوده است».

بر اساس گزارش‌ها، اشتغال‌زایی در همه سطوح شغلی و بخش‌های اقتصادی مشاهده شده است؛ در خرده فروشی، صنعت ساختمان، و در بخش مراقبت‌های بهداشتی. علاوه بر آن، متوسط دستمزدها هم بالاتر رفته و به دستمزدها ۱۲ سنت در هر ساعت اضافه شده است .

مارک هامریک، کارشناس اقتصادی که تارنمای نرخ بانکی را راه اندازی کرده است به موضوع قابل توجهی در این باره اشاره می‌کند: «به نظر من ما باید بهبود و افزایش درآمدها را تداوم ببخشیم ؛ زیرا نرخ تورم در آمریکا به نحو قابل توجهی پایین است و در حال حاضر سرعت افزایش درآمدها بیشتر از آهنگ رشد تورم است که تحول مثبت و چشم گیری است؛ اما یادمان باشد که سالها است که آمریکاییان شاهد افزایش قابل توجهی در درآمد خود نبوده‌اند».

اگر چه در ماه ژانویه تعداد مشاغل جدید بیش از پیش‌بینی بود، ولی تأثیری بر نرخ بیکاری نداشت و بیکاری کماکان در میزان پیشین باقی ماند. اقتصاددانان می‌گویند دلیل ثابت ماندن نرخ بیکاری این بوده است که مردم‌ پس از تعطیلات تلاش‌های تازه‌ای را برای کاریابی شروع کرده‌اند.

تحلیلگران انتظار دارند استخدام‌های جدید آهنگ حرکت اقتصاد آمریکا را در دو دهه آینده شتاب بخشد، اما هیچ‌کس نمی‌تواند پیش‌بینی کند که پس از این دو دهه چه اتفاقی خواهد افتاد.

ماکس ولف یکی از مدیران ارشد شرکت منهتن ونچر پارتنرز در این باره گفت: «ما به طور کلی خواستار این هستیم که در اقتصاد کلان آمریکا شاهد رقم‌های درشت باشیم، به خصوص از ژانویه تا ماه ژوئن، و همچنین مایلیم ضعف اقتصادی بقیه کشورهای دنیا هم برطرف شود و به پای ما برسند.»

با وجود ارقامی که نشان از سلامت اقتصاد آمریکا دارد، روز جمعه نرخ سهام در بازار بورس آمریکا پایین رفت زیرا سرمایه گذاران احتمال می دادند که بانک مرکزی آمریکا ممکن است با توجه به بهبود وضعیت اقتصادی، نرخ بهره را بالا ببرد.