بمباران در اوکراین جلوی تحقیقات در محل سقوط هواپیما را گرفت

کارشناسان استرالیایی در حال بررسی محل سقوط هواپیمای مالزیایی - منطقه دونتسک، ۱۱ مرداد

الکساندر هوگ، معاون رئیس بازرسان سازمان امنیت و همکاری اروپا، که برای مأموریت تحقیق به اوکراین رفته امروز گفت حمله توپخانه به دو کیلومتری محل حضور هیأت، «بسیار شدید بود و زمین زیر پای ما به لرزه درآمد.»

درگیری های تازه در شرق اوکراین و در اطراف محلی که هواپیمای متعلق به خطوط هوایی مالزی بیش از دو هفته قبل سقوط کرد، مانع از جستجوی هیأت کارشناسان بین المللی شد که برای یافتن بازمانده اجساد قربانیان به منطقه رفته بودند.

هفتاد مأمور تحقیق استرالیایی و هلندی که به شرق اوکراین رفته اند، در دومین روز کاری پی در پی با بمبارانی مواجه شدند که آتش بس میان سربازان اوکراینی با شورشیان روسگرا را نقض کرد. بمباران همچنین باعث توقف جستجو در قسمتی از محوطه ای به وسعت ۲۰ کیلومتر مربع شد که قطعات هواپیمای مالزیایی در آن پراکنده است. تمامی ۲۹۸ سرنشین پرواز شماره ام اچ ۱۷ در سانحه روز ۲۵ تیر کشته شدند.

فرانس پرس از قول الکساندر هوگ، معاون رئیس بازرسان سازمان امنیت و همکاری اروپا که برای مأموریت تحقیق به اوکراین رفته نقل کرد که «حمله توپخانه با شدت و سروصدای زیاد بود و زمین زیر پای ما به لرزه درآمد.» آقای هوگ برآورد کرده که توپخانه دو کیلومتری محل حضور هیأت را هدف قرار داده بود. در پی این حمله، بازرسان تصمیم گرفتند محل را ترک کنند.

به گزارش فرانس پرس، دو سگ آموزش دیده در نزدیکی محوطه اصلی سقوط هواپیما در یافتن بقایای اجساد به بازرسان کمک کردند. تحقیقات محلی ممکن است تا سه هفته طول بکشد.

تا کنون بیش از ۲۲۰ تابوت به هلند منتقل شده است. ۱۹۳ مسافر پرواز نافرجام مالزی تبعه هلند بودند.

در همین حال، گزارش ها از تماس تلفنی رئیس جمهوری آمریکا با ولادیمیر پوتین حکایت دارد. آقای اوباما روز جمعه به همتای روسش گفت همچنان نگران حمایت روزافزون مسکو از جدایی طلبان اوکراین است.

آقای اوباما در گفتگو با خبرنگاران در کاخ سفید گفت به رهبر روسیه یادآور شده که ترجیحاً به دنبال راه حل دیپلماتیک برای مسأله اوکراین است. با این حال وی گفت در اعمال تحریم های اقتصادی و منع صدور روادید برای برخی از متحدان آقای پوتین محدودیت هایی وجود دارد:

«آنچه که تا به حال کرده ایم، تحمیل هزینه کافی به روسیه بوده تا آقای پوتین را به حل دیپلماتیک مسأله واداریم. اما گاهی افراد، منطقی یا براساس منافع میان مدت و درازمدتشان عمل نمی کنند. به هر حال، این مسأله جلوی اقدام ما را نمی گیرد.»

مقامات کاخ سفید می گویند رهبران آمریکا و روسیه «توافق کردند که کانال های ارتباطی شان با یکدیگر را باز بگذارند.»