لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۱۲

نیروی نظامی مورد حمایت ایران در یمن رسما مسئولیت حمله به تاسیسات نفتی در عربستان را برعهده گرفت


«یحیی سریع» سخنگوی نیروهای نظامی انصارالله (حوثی) یمن
«یحیی سریع» سخنگوی نیروهای نظامی انصارالله (حوثی) یمن

بخش نظامی حوثی های یمن رسما مسئولیت حمله به تاسیسات نفتی در عربستان سعودی را بر عهده گرفت.

«یحیی سریع» سخنگوی نیروهای نظامی انصارالله (حوثی) یمن که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است روز سه شنبه در یک نشست خبری مدعی شد که این «عملیات منحصر به فرد» در واکنش به ادامه جنایات ائتلاف سعودی و محاصره یمن صورت گرفت.

محمد عبدالسلام سخنگوی انصارالله یا حوثی های یمن نیز روز سه شنبه ۲۴ اردیبهشت به شبکه المنار گفت که هدف قرار دادن خط لوله نفت عربستان واکنش به کشتارهای جمعی است که عربستان در یمن انجام می‌دهد. سخنان او در رسانه های جمهوری اسلامی، از جمله تسنیم، بازتاب یافت.

روز سه شنبه، خالد فالح، وزیر انرژی عربستان سعودی، تایید کرد که پهپادها به خط لوله انتقال نفت در این کشور حمله کرده‌‌اند. وی افزود که این حملات لزوم برخورد با «گروه‌هایی که در چنین حملاتی دست دارند» را ثابت کرد.

این حمله دو روز پس از انجام یک «عملیات خرابکارانه» دیگر علیه چهار کشتی تجاری در آب‌های بندر فجیره در امارات متحده عربی رخ داده است.

نقش نیروهای حوثی مورد حمایت ایران در حمله به تاسیسات نفتی عربستان محرز شده که پیش از این مقام های ایالات متحده هشدار داده بودند با هرگونه اقدام جمهوری اسلامی و گروه های مورد حمایت آن برخورد می کنند.

پرزیدنت دونالد ترامپ روز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت درباره ایران و اینکه چه سیاستی اتخاذ خواهد کرد، گفت: «باید ببینیم چه پیش می آید. اگر آنها کاری [خطا] انجام دهند، اشتباه بزرگی خواهد بود.»

همزمان روز دوشنبه رویترز نوشت که مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز دوشنبه «جزئیات تهدیدات ایران» را در اختیار مقام‌های پیمان آتلانتیک شمالی- ناتو- قرار داد.

در ده روز اخیر ایالات متحده در واکنش به تهدیدات جمهوری اسلامی ناو آبراهام لینکن، ناوگروه ضربتی، و یگان بمب‌افکن خود را به منطقه خلیج‌فارس اعزام کرد.

حوثی‌ها از جمله‌ گروه‌های شبه‌نظامی هستند که جمهوری اسلامی ایران از آن‌ها حمایت می‌کند.

نگرانی های ایالات متحده از اقدامات جمهوری اسلامی و فشار بیشتر

ایالات متحده می‌گوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریم‌های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

ایالات متحده می‌گوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشکی بالیستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بی‌ثباتی در خاورمیانه است.

آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آنها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.

ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.

در سال ۹۷ همچنین چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه،‌ آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.

وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد. این نخستین بار بود که ایالات متحده نیروی نظامی یک کشور را در چنین فهرستی در کنار گروه‌هایی چون القاعده و داعش قرار می‌داد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif
XS
SM
MD
LG