لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۳

مستند تازه ای درباره تاریخچه پارک های ملی آمریکا


کن برنز به منظور یک بررسی کلی از اماکن تاریخی و طبیعی ایالات متحده یک فیلم ١٢ ساعته به نام «پارک های ملی: بهترین ایده آمریکا» ساخته است

در سال ١٨٧٢ کنگره ایالات متحده برای نخستین بار پارک ملی «یلواستون» را به عنوان اولین قطعه زمینی که تحت نظر دولت هرگونه توسعه ساختمانی یا تجارتی در آن ممنوع شده است شناسائی کرد تا به این صورت از این منطقه حراست شده و از آلودگی محیط آن جلوگیری شود.

درطول سال ها دولت آمریکا تعداد پارک های تحت نظارت دولتی را به ۵۸ عدد رسانده است که علاوه بر حفظ وحراست از این اماکن تاریخی ، بخش اعظمی از مناطق پیوسته به آن ها را نیز تحت پوشش خود قرار داده و از لحاظ زیبائی طبیعی و زندگی موجوداتی که در آن زندگی می کند آن ها را مورد حفظ و حراست قرار داده است.

کن برنز، مستند ساز برنده جایزه به منظور یک بررسی کلی از این اماکن تاریخی و طبیعی ایالات متحده یک فیلم ۱۲ ساعته به نام «پارک های ملی: بهترین ایده آمریکا» ساخته است که به صورت سریالی در ۶ قسمت و هرقسمت به طول ۲ساعت از شبکه تلویزیون دولتی آمریکا برای نخستین بار به نمایش درخواهد آمد. برنز معروفیت خود را بیشتر به خاطر قبول انجام پروژه های فیلمی با موضوعات غالبا تاریخی و پیچیده و بازسازی ساده و قابل فهمی از آن ها برای عموم مردم به دست آورده است. این بار کن برنز پروژه تازه خود را نتیجه عشق بی پایانی می داند که او نسبت به پارک های کم نظیرملی آمریکا که برخی از زیباترین مناظرطبیعی جهان را تشکیل می دهند دارد.

برنز درمورد این سرسپاردگی می گوید:«برای اولین بار در تاریخ بشریت، در این کشور قطعات گسترده ای از زمین های موجود نه برای پادشاهان ومردمان قدرتمند و ثروتمند بلکه برای همه ساکنان آن کنارگذاشته شده است. این یک ایده و ابتکار در نهایت دمکراتیک است. در حقیقت ما فکر می کنیم که این پارک ها به صورت نمونه هایی بارز، نشان دهنده اعلام استقلال ماست که این بار در مورد چشم اندازهای طبیعی این کشورانجام گرفته است. درست مثل ابتکارات دیگر آمریکایی ها از قبیل بازی بیسبال و موسیقی جاز.»

ساختن این فیلم مستند تازه از بیش از ۱۲ سال پیش آغاز شده است و فیلم برداری از برخی از مناظر خیره کننده طبیعی آن بیش از ۶ سال به طول انجامیده است. فیلم از پارک های طبیعی آکادیا در ایالت «مین» آغاز می شود. جایی که اشعه آفتاب برای نخستین بار برخاک آمریکا می تابد و پایان آن با هاوائی و کوه های آتشفشان در مناطق مختلف آن به پایان می رسد. پارک بی نظیر«یوسمیت» در کالیفرنیا، پارک «یلواستون» در مونتانا، دره های «گراند کنیون» در ایالت آریزونا، مناطق باتلاقی «اورگلیدز» در ایالت فلوریدا و دروازه های یخ در آلاسکا وقطب شمال تنها بخش هایی از این فیلم مستند را تشکیل می دهند. اماکنی که به عقیده برنز، رویارویی با آن ها توسط سیاحان و مکتشفین اولیه همتای یک تجربه روحانی کم نظیر چون «رویارویی با پروردگار» بوده است.

این فیلم مستند درباره مردم نیز می باشد. مردم فقیر و ثروتمند. مردم سرشناس و گمنام. افرادی مثل سربازان یا دانشمندان. سرخپوستان و مهاجران تازه وارد به آمریکا. افراد هنرمند و ایده آلیست و اشخاص تجارت پیشه و خلاصه هرکسی که به نحوی از انحاء کوشیده است تا بخشی از این سرزمین که آن را عاشقانه دوست می دارد راحفظ و حراست کند. این خود بنا برگفته برنز نوعی یادآوری است از معنای واقعی دمکراسی.

مستند تازه برنز نیز چون بسیاری از آثار گذشته او از جمله مستندی درباره جنگ های داخلی آمریکا و یا مستند اثرات جنگ دوم جهانی بر زندگی مردم آمریکا به احتمال قوی تماشاگران بی شماری را در سراسر جهان به خود جذب خواهد کرد. او درمورد محبوبیت بی حد پارک های طبیعی ایالات متحده می گوید:« امروزدر پیروی از این ابتکار ایالات متحده آمریکا، داشتن پارک های ملی طبیعی در بیش از ۲۰۰ کشور دیگر جهان نیز رواج یافته است. بخشی از این آثار طبیعی چون «یوسمیت»، «یلواستون» و «گراند کنیون» توانسته اند بیشترین دیدارکنندگان وجهانگردان را از سراسر جهان به خود جلب کنند. برخی اوقات اگر شما در کنار لبه دره «گراند کنیون» بایستید شاهد حضور گسترده توریست های آلمانی، ژاپنی و فرانسه زبانی خواهید بود که تعدادشان از خود آمریکایی های دیدارکننده به مراتب بیشتر است.»

XS
SM
MD
LG