لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۴

مهمترين خبرهای اقتصادی جهان روز پنجشنبه، ۱۳۸۹/۱۲/۵


در حاليکه اعتراضات و تظاهرات مردم ليبی به خشونت گراییده است و کشور اکنون با هرج مرج روبروست، شرکتهای نفتی جهان، از جمله بريتيش پتروليوم و شل استخراج نفت از ليبی را متوقف کرده و تلاش ميکنند که پرسنل خود را از آن کشور خارج سازند.

نگرانی از قيام مردم ليبی و سرايت آن به کشورهای صادر کننده نفت خاورميانه روز پنجشنبه بار ديگر قيمت جهانی نفت را بالا برد و بازتابی منفی در بازارهای بورس سهام جهان داشت. تحليل گران ميگويند صرف نظر از آنکه رژيم ليبی منهدم شود و يا بتواند به حيات خود ادامه دهد، اثرات منفی ناآرامیهای سياسی اين کشور بر روی اقتصاد جهانی بسيار گسترده خواهد بود.

ويدئوهای «يوتيوب» نشان ميدهند که نه تنها از ابعاد قيام مردم ليبی عليه مُعَمر قذافی کاسته نشده بلکه دامنه آن نیز افزایش یافته است. عليرغم کشتار و تهديدات عمليات سرکوب گرانه رهبر ليبی، شهروندان اين کشور متعهد شده اند تا به قيام خود ادامه دهند.

عدم عقب نشينی دولت و مردم، سرمايه گذاران را نگران ساخته و قيمت نفت را به بالاترين سطح خود در دوسال گذشته رسانده است.

در حاليکه در حال حاضر هيچ کمبود نفتی در بازارهای جهانی احساس نميشود، و ليبی روزانه تنها يک ميليون و ۶۰۰ هزار بشکه نفت، يعنی دو درصد نفت مصرفی جهان را تأمين ميکند، فعدل غيب، تحليل گر نفتی، ميگويد که اگر وضع بدين منوال ادامه يابد ترس از سرايت بحرانهای سياسی به ساير مناطق، بی ثباتی، و آينده نا معلوم قيمت نفت را همچنان بالا خواهد برد، و بازارهای بورس را بشدت متلاطم خواهد ساخت.

لَن لِسر، کارشناس و مشاور شمال آفريقای در دولت کلينتون، ميگويد که بر خلاف اروپا، آمريکا مقدار کمی نفت از ليبی وارد ميکند، ولی متوقف شدن توليد و عرضه نفت ليبی و در نتيجه، بی ثباتی بازار انرژی در جهان پيامده های منفی و عمده ای در قيمت نفت در آمريکا خواهد داشت.

و يکی از دلالان نفتی، بنام ويل هدن، ميگويد افزايش فزاينده قيمت نفت پيامدهای سنگين و مخربی بر روی بازسازی اقتصادی جهانی خواهد داشت.

XS
SM
MD
LG