هم زمان با بازسازی اقتصادی کند و طاقت فرسای آمريکا، پرزيدنت باراک اوباما طی ايراد سخنانی در ايالت نيويورک از موفقيت های اقتصادی کشور سخن ميگويد. او همچنين تلاش ميکند با استفاده از تجربيات کارشناسان قدرت رقابتی شرکتهای آمريکائی را در بازارهای جهانی افزايش دهد.
در پی سفر موفقيت آميز رئيس جمهوری آمريکا به کشورهای جنوبی شرقی آسيا، کره جنوبی و هند، و ديدار ثمر بخش هو جين تائو، رئيس جمهوری چين از آمريکا، پرزيدنت اوباما تشريح کرد که تلاش دولت در دوسال گذشته عمدتاً در جهت برون رفت اقتصاد آمريکا از بزرگترين رکود اقتصادی پس از جنگ جهانی دوم بود. ولی برای دو سال آينده دولت تلاش خواهد کرد تا چرخهای اقتصادی کشور را با کمک دنده (يا فوق سرعت) به پيش براند.
رئيس جمهوری آمريکا اين سخنان را در کارخانه جنرال الکتريک در بخش « شِنکتادی» ايالت نيويورک ايراد کرد که اين کارخانه علاوه بر قرار دادهای متعدد فروش با چين موفق شده است تا يک قرار داد ۷۵۰ ميليون دلاری برای ساخت توربينهای بزرگ بخار با هند به امضاء برساند.
پرزيدنت اوباما در سخنرانی هفتگی راديوئی و اينترنتی خود نيز بار ديگر تأکيد کرد که مهمترين اولويت دولت ايجاد کار و افزايش صادرات از طريق کمک به شرکتهاست تا بتوانند توسط خلاقيت و نوآوری ميزان فروش خود را در بازارهای جهانی گسترش دهند.
در همين حال، در آمريکا، اقتصاددان برآورد کرده اند که بر ميزان خريد مردم در آمريکا در سه ماهه چهارم سال گذشته سه و نيم درصد افزوده شده که دو سوم اقتصاد کشور را تشکيل ميدهد.
و اما در اروپا، روز يکشنبه مردم پرتغال در حالی رأی خود را برای انتخاب رئيس جمهوری آينده اين کشور به صندوق های انتخاباتی ميريزند، که بيم آن ميرود بحرانهای مالی پرتغال اقتصاد اين کشور را به زانو در آورد. بسياری از اقتصاددانان پيش بينی کرده اند که رئيس جمهوری آينده پرتغال به منظور مقابله با بحرانهای مالی آنکشور نياز به وام اضطراری اتحاديه اروپا و صندوق بين المللی پول دارد.