رهبران جهان این هفته برای انجام گفتوگوهایی با تمرکز بر افزایش تلاشها برای مقابله با تغییرات آب و هوایی و همهگیری کرونا، به سازمان ملل متحد در نیویورک باز میگردند. این گردهمایی سالانه، سال گذشته و در اوج همهگیری کرونا به صورت مجازی و با ارسال ویدیو انجام شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در حالی که همهگیری کرونا همچنان در سراسر جهان ادامه دارد، حدود یک سوم از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد امسال نیز بیانیههای خود را از طریق ویدیو ارسال خواهند کرد، اما رؤسای جمهوری، نخست وزیران، و وزیران خارجه بقیه کشورها قرار است به ایالات متحده سفر کنند.
ایالات متحده تلاش کرده است که رهبران را از آمدن به نیویورک منصرف کند تا مجمع عمومی سازمان ملل به یک «رویداد ابرناقل» تبدیل نشود. هرچند جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، شخصا در این مجمع سخنرانی خواهد کرد. این اولین بار است که او از زمان روی کار آمدنش به سازمان ملل میرود.
سیستم به اصطلاح «متکی به اعتماد» سازمان ملل به آن معنی است که هر کسی که وارد سالن گردهمایی میشود باید بگوبد که واکسینه شده است، اما نیازی به اثبات این موضوع ندارد.
مقامات شهر نیویورک یک مرکز واکسیناسیون و تست کرونا را بیرون ساختمان سازمان ملل متحد در داخل خودرو برپا کرده و در آن تست رایگان و واکسیناسیون رایگان با واکسن تک دزی جانسون اند جانسون ارائه میدهد.
لیندا تامس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد، در این باره گفت که آقای بایدن «در مورد اولویتهای اصلی ما، یعنی پایان دادن به همهگیری کووید-۱۹، مبارزه با تغییرات آب و هوایی … و دفاع از حقوق بشر، دموکراسی، و نظم بینالملی مبنی بر قانون، صحبت خواهد کرد.»
افغانستان و ایران از دیگر موضوعاتی است که در طول نشست این هفته درباره آنها بحث خواهد شد.