بخش انگلیسی صدای آمریکا - دبیرکل سازمان ملل متحد در مصاحبه ای با «بی بی سی» گفت این که رهبران جهان نتوانستهاند «برای مقابلهای هماهنگ با کووید۱۹ گرد هم بیایند» یک «تراژدی» است.
آنتونیو گوترش گفت: «هر کشوری سیاست خودش را دنبال کرد؛ کشورهای مختلف با دیدگاههای مختلف. و این امر به ویروس امکان گسترش داده است.»
دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: «آشکار است که ما فاقد رهبری در زمینه مبارزه علیه این ویروس هستیم.» او از کشورهای عمده جهان خواست «به اتفاق یک استراتژی مشترک را اتخاذ کرده و سپس تمام توان جامعه بین المللی را با خود همراه کنند.»
سازمان ملل متحد تخمین می زند که ممکن است تا پایان سال جاری میلادی ۸ درصد جمعیت جهان، یعنی حدود ۵۰۰ میلیون نفر، در اثر پیامدهای ویرانگر ویروس کرونا زیر خط فقر بروند.
آمار مبتلایان به «کووید۱۹» در جهان به آرامی رو به افزایش است.
«مرکز منابع ویروس کرونا در دانشگاه جانز هاپکینز» در ایالات متحده در روز جمعه اعلام کرد بیش از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در سراسر جهان تائید شده و بیش از ۲۳۳ هزار نفر جان باخته اند. این در حالی است که آمار رسمی کشورهایی مانند چین، روسیه، و ایران قابل راستیآزمایی توسط کارشناسان مستقل نیست و نمیتواند معتبر و نهایی تلقی شود.
پیشبینی میشود که آمار واقعی در این کشورها بسیار بیشتر از ارقام اعلام شده باشد و در همین حال مقامات در مورد شمار واقعی مبتلایان و جانباختگان اطلاعرسانی نمیکنند. برای نمونه چندی پیش یک مقام سازمان بهداشت جهانی گفته بود آمار اعلام شده مقامات ایران درباره مبتلایان به ویروس کرونا تنها یک پنجم مبتلایان واقعی است.