لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۱۲

پایان نیم قرن جنگ؛ دولت کلمبیا و فارک صلح کردند


خوزه مانوئل سانتوس، رئیس جمهوری کلمبیا(سمت چپ) و ریکاردو لندونو، رهبر جنبش فارک
خوزه مانوئل سانتوس، رئیس جمهوری کلمبیا(سمت چپ) و ریکاردو لندونو، رهبر جنبش فارک

دولت کلمبیا و جنبش چریکی «ارتش انقلابی کلمبیا» موسوم به فارک قرارداد صلح امضا کردند. این مراسم با حضور جان کری وزیر خارجه آمریکا و شانزده تن از رهبران کشورهای منطقه در بندر کارتاهنا در شمال کلمبیا برگزار شد.

آقای کری نیز دوشنبه عصر و پیش از آغاز مراسم رسمی گفت حذف نام فارک از فهرست نهادهای تروریستی منوط به اجرای مفاد این قرارداد است.

قرارداد نهایی صلح را خوزه مانوئل سانتوس، رئیس جمهوری کلمبیا و ریکاردو لندونو، رهبر جنبش فارک امضا کردند، و برای این کار از خودنویسی که به صورت نمادین از پوکه فشنگ های مورد استفاده در جنگ داخلی ساخته شده بود، استفاده کردند. رئیس جمهوری کلمبیا که آبروی سیاسی‌اش را در گروه صلح با چریک‌های فارک گذاشته و پیش از آن به همراه تعدادی از مهمانان از جمله رائول کاسترو رئیس جمهوری کوبا در مراسم دعا و نیایش در کلیسای مرکزی در بندر کارتاهنا شرکت کرده بود، سر آغاز روز جدیدی را به مردم کشورش نوید داد.

رئیس جمهوری کلمبیا گفت: «مردم کلمبیا، شبی وحشتناک به پایان رسیده، شب وحشتناک و پر خشونتی که بیش از نیم قرن بر ما سایه افکنده بود. شب وحشتناک به پایان رسیده و روزی پر نوید از راه می‌رسد.»

ریکاردو لندونو، معروف به تیموشنکو، رهبر جنبش فارک که صلیب سرخ ترتیب انتقال او از جنوب کلمبیا به بندر کارتاهنا در شمال را فراهم کرده بود، به خاطر اقدامات چریک ها در پنجاه و دو سال اخیر از مردم کلمبیا طلب بخشش کرد.

رهبر جبش فارک گفت: «دستور دادیم تا حزب سیاسی جدیدی تشکیل شود، و کسی نباید در اینکه ما بسوی سیاست بدون اسلحه پیش می رویم، شک کند.»

اما جان کری، وزیر خارجه آمریکا پیش از برگزاری این مراسم گفت واشنگتن هنوز نام فارک را از فهرست سازمان‌های تروریستی حذف نکرده است: «اگر افراد خلع سلاح شده، با شرایط زندگی در اردوگاه ها موافقت کرده و نهایتا در جامعه حل شوند، آن وقت ما هم سیاست مان را بر اساس وضعیت جدید بررسی خواهیم کرد.»

بر اساس قرارداد صلح، رهبران جبنش فارک در برابر انجام شماری از خدمات اجتماعی و وضع محدویت‌هایی در مورد مسافرت، از مجازات عفو شده‌اند. اما این بخشش شامل یکی از رهبران آن جنبش بنام ریکاردو پالمرا نمی‌شود.

آقای پالمرا معروف به سایمون ترینیداد دوازده سال پیش دستگیر و به شصت سال زندان محکوم شد.

در این قرارداد صلح که گفتگوهای مربوط به آن چهار سال طول کشید اصلاحات ارضی نیز پیش بینی شده است و قرار است یکشنبه آینده به همه پرسی گذاشته شود.

XS
SM
MD
LG