نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک همچنان ادامه دارد. در این نشست چند تن از زنانی که رهبری کشورهایشان را بر عهده دارند نیز حضور یافتهاند و سخنرانیهایی را ایراد کردهاند.
به نوشته مارگارت بشیر، خبرنگار ویژه سازمان ملل صدای آمریکا، کم بودن تعداد رهبران زن در نشست این هفته، که تنها یک دهم از کل سخنرانان را تشکیل میدادند، نشانگر موانعی است که هم در کشورهای در حال توسعه و هم در کشورهای توسعه یافته، برای دستیابی به سطوح بالا در دولت فراروی زنان قرار دارد.
- میا امور ماتلی، نخست وزیر باردبادوس
در نشست روز جمعه ۲ مهر، نخست وزیر باربادوس، یک کشور جزیرهای کوچک در دریای کارائیب، سخنرانی تکان دهندهای را ایراد کرد و پرسید چه کسی در حمایت و دفاع از مردم سراسر جهان که امری به شدت ضروری است، خواهد ایستاد.
خانم میا امور ماتلی، نخست وزیر باردبادوس، که سخنرانی خود را از روی تلفن موبایل خود میخواند، به فهرستی طولانی از چالشها، از جمله نابرابری در توزیع واکسن کرونا، بیکاری، مسائل مربوط به ترابری، و تغییرات آب و هوایی اشاره کرد. وی گفت حل این مشکلات از عهده جامعه بینالمللی خارج نیست، فقط مشکل این است که رهبران از روبرو شدن با آنها سال بعد از سال خسته میشوند و هیچ تغییری نمیبینید.
خانم ماتلی گفت: «اگر در خود اراده فرستادن انسان به ماه و رفع مشکل طاسی سر مردان را میبینیم، همانطور که قبلاً بارها و بارها گفتم، می توانیم مشکلات سادهای مثل تغذیه ملتمان با غذای مقرون به صرفه، و دسترسی به حمل و نقل عمومی را نیز حل کنیم.»
- ربهکا نیاندنگ د مابیور، معاون ریاست جمهوری سودان جنوبی
بحران آب و هوایی یکی از موضوعات تکراری و اضطراری هفته بود. ربهکا نیاندنگ د مابیور، معاون ریاست جمهوری سودان جنوبی، گفت بحران اقلیمی ۸۰۰ هزار نفر در سراسر کشورش را تحت تاثیر قرار داده است.
خانم د مابیور گفت که «بارانهای سیلآسا» منجر به وقوع بدترین سیل در ۶۰ سال گذشته شد و روستاها، شهرها، مزرعهها، و دامها را زیر آب فرو برد. وی گفت: «بنا بر این، من از جامعه بینالمللی میخواهم که به نجات جان ۵.۵ میلیون نفر از مردمی که کمکهای بشردوستانه نیازمند هستند، کمک کنند.»
- جاسیندا آردرن، نخست وزیر نیوزلند
در حالی که بسیاری از کشورهای جهان با همهگیری کرونا دست و پنجه نرم میکنند، تاثیر آن بر نیوزلند چندان شدید نبوده است، چرا که رهبران آن کشور برای مهارکردن ویروس به شدت فعال بودند. بنا بر دادههای مرکز منابع مربوط به ویروس کرونای دانشگاه جانز هاپکینز، نیوزلند تا کنون ۴ هزار مورد تایید شده مبتلا و ۲۷ مورد مرگ و میر از ویروس کرونا را گزارش داده است. نیوزلند همینطور یک کارزار فعال واکسیناسیون ملی راه انداخته است.
جاسیندا آردرن، نخست وزیر نیوزلند، در نشست سازمان ملل متحد گفت: «ما به اقدامات مردم غریبه و همسایه اعتماد داریم تا ماسک بزنند، فاصلهگیری [اجتماعی] را رعایت کنند، واکسینه شوند، و دیگران را در انجام این امور حمایت کنند، و ما با پیامد آن بطور همگانی زندگی میکنیم.»
خانم آردرن افزود: «برای من به عنوان یک رهبر، یک امتیاز است که شاهد کاربرد عملی ارزشهای مردم نیوزلند در این چالشها باشم.»
- شیخ حسینه، نخست وزیر بنگلادش
خانم شیخ حسینه، نخست وزیر بنگلادش، نیز گفت: «سازمان ملل متحد بهترین امید ما» در مشارکت برای پایان دادن به همهگیری است.
در حاشیه نشست سالانه، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، از یک تعهد ۴۰۰ میلیارد دلاری برای افزایش دسترسی به انرژی پاک و تجدیدپذیر برای میلیون نفر مردم در سراسر جهان که در «فقر انرژی» زندگی ویکنند، خبر داد.
نشست سالانه رهبران تا روز دوشنبه ۵ شهریور ادامه خواهد داشت.