لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۹:۴۰

بایدن در نشست مجمع عمومی سازمان ملل: اگر ایران به رعایت کامل برجام بازگردد آمریکا هم به این توافق می‌پیوندد


جو بایدن در نخستین سخنرانی خود به عنوان رئیس جمهوری آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، سه شنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۰
جو بایدن در نخستین سخنرانی خود به عنوان رئیس جمهوری آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، سه شنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۰

رئیس جمهوی ایالات متحده در سخنرانی خود در جمع رهبران کشورهای حاضر در هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به بیان مواضع آمریکا درباره مهم‌ترین مسائل جهانی پرداخت.

آقای بایدن روز سه شنبه ۳۰ شهریور در نخستین سخنرانی خود به عنوان رئیس جمهوری آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، تاکید کرد که واشنگتن نسبت به پیشگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای متعهد است.

رئیس جمهوری آمریکا افزود، آمریکا می‌خواهد با استفاده از دیپلماسی و روش های دیپلماتیک، مسایل هسته‌ای ایران را مورد توجه قرار دهد و چنان‌چه ایران به رعایت کامل توافق هسته‌ای برجام بازگردد، آمریکا نیز به این توافق ملحق خواهد شد.

جو بایدن همچنین با اشاره به همه گیری کرونا در جهان گفت، مرگ انسان ها بر اثر این بیماری و هر مرگ دیگر باعث دلشکستگی می شود و این نشان می دهد همه ملت ها آینده مشترکی دارند.

وی افزود، جهان در آغاز دهه‌ای است که سرنوشت همه ملت ها را به عنوان پیکره جامعه جهانی تعیین می کند، و باید اراده لازم برای همکاری و پیروزی بر کرونا وجود داشته باشد تا «آماده رویارویی با همه گیری های بعدی باشیم.»

رئیس جمهوری آمریکا سپس با تشریح چالش تغییرات اقلیمی که به گفته او در اشکال مختلف، مانند وقوع سیل و آتش سوزی، به همه جای جهان آسیب وارد کرده است گفت که در این نقطه‌ خطیر تاریخ تعهد دولت آمریکا ساختن آینده ای بهتر برای همگان با کمک متحدان این کشور است.

آقای بایدن تاکید کرد موفقیت کشورها بسته به توفیق دیگر کشورها است و باید راه تعامل با جهان را در پیش گرفت. وی افزود، امنیت و کامروایی و آزادی ملت ها به هم پیوسته است و دولت او به بازسازی اتحادها در صحنه جهانی اهمیت داده و در آینده نیز چنین خواهد کرد.

رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به کوشش این کشور برای رسیدگی به مسایل جهانی از نظر امنیتی، اقلیمی، و دیگر مسایل گفت واشنگتن تعامل با سازمان بهداشت جهانی برای بهبود بهداشت در اقصی نقاط جهان را در پیش گرفته است.

وی گفت آمریکا می خواهد بار دیگر عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل آمریکا باشد .

او با تاکید بر این که آمریکا از منافع خود و متحدانش در برابر تروریسم دفاع خواهد کرد گفت قدرت نظامی آمریکا باید آخرین گزینه، و نه اولین گزینه، برای رویارویی با مسایل مختلف باشد.

رئیس جمهوری آمریکا به اقدامات این کشور برای مقابله با همه گیری کرونا پرداخت و با اشاره به کمک آمریکا در زمینه اهداء واکسن به دیگر کشورها گفت، مقابله با این گونه چالش ها نیازمند همکاری های جهانی است.

او سپس با اشاره به خطر گرمایش زمین و بحران اقلیمی، آن را بحرانی دانست که «مرزی نمی‌شناسد» و در همه جای جهان احساس شده است. وی مقابله با بحران اقلیمی را برای اقتصاد جهانی ضروری دانست.

او همچنین با اشاره به چالش تهدیدهای سایبری گفت اگرچه آمریکا به دنبال جنگ سرد نیست اما به تهدیدها در این زمینه با همکاری متحدان خود پاسخ خواهد داد و در این زمینه خواهان وضع قوانینی است که به نفع همه کشورها، و نه فقط برخی از کشورها، باشد.

او به دموکراسی‌خواهی در سراسر جهان نیز اشاره کرد و گفت، دموکراسی‌ استعدادهای بالقوه انسانی را شکوفا می‌کند و کشورها باید این خواست انسانی را مورد توجه و رسیدگی قرار دهند، نه این که آن ر ا سرکوب کنند.

روز سه شنبه، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، نخستین سخنران مجمع عمومی بود. او در سخنان خود با اشاره به بحران کرونا، گفت که جهان تجربه عجیبی داشته و این همه‌گیری، نابرابری‌ها را افزایش داده است.

بخش اصلی سخنان دبیرکل سازمان ملل به بحران تغییرات آب و هوایی اختصاص داشت. آقای گوترش گفت حضور او در آن جا برای «به صدا درآوردن زنگ خطر» است.

وی نسبت به تشدید تهدید و تفرقه در جهان هشدار داد و گفت که دنیا در لبه پرتگاه قرار دارد و در جهت اشتباه حرکت می‌کند؛ «جهان باید بیدار شود.»

در هفتاد و ششمین مجمع عمومی سازمان ملل که یک هفته ادامه خواهد داشت، سران دیگر کشورها نیز سخنرانی می کنند، اما برخی از سخنرانی‌ها تحت تاثیر همه گیری کرونا به صورت مجازی صورت خواهد گرفت.

XS
SM
MD
LG