در اجلاس زنان گروه ۲۰ در برلین که سه شنبه و چهارشنبه برگزار می شود، زنان قرار است در سه حوزه بازار کار و منابع مالی، کارآفرینی زنان و دسترسی بیشتر و بهتر زنان به تکنولوژی دیجیتال همفکری کنند و پیشنهادهای خود را برای طرح در نشست سران گروه ۲۰ به صدراعظم آلمان تحویل بدهند.
در سالهای اخیر مسئله تلاشها برای رفع نابرابری ها میان زن و مرد آهنگ تندتر و فعال تری به خود گرفته است. جمعیت قابل توجهی از جهان را زنان تشکیل می دهند. توانمندی اقتصادی و کارآفرینی آنها بطور عام در جهان و بطور خاص در کشورهای خاورمیانه چون ایران موضوع مهمی شده است.
مثلا در ایران بنا به گزارش طرح توسعه نیروی کار سازمان ملل برای سال ۲۰۱۷، یکی از مشخصه های بارز اقتصاد ایران شکاف عمیق میان زنان و مردان شاغل است.
بنا به این گزارش فقط ۱۶.۲ درصد زنان شاغل هستند در حالیکه مردان ۷۲.۷درصد نیروی کاری کشور را تشکیل می دهند. به عبارتی دیگر مردان در اقتصاد کشور بیش از ۵ برابر بیشتر فرصت دارند.
امروزه بسیاری از صاحب نظران و فعالان معتقدند برای آن که کشورها، جوامع و اقتصاد پایدار و رو به رشد داشته باشند مشارکت زنان در فعالیتهای اقتصادی از ضروریات است.
تشکیلاتی به نام «زنان ۲۰» یا W20 سه شنبه و چهارشنبه پنج و شش اردیبهشت (۲۵ و ۲۶ آوریل) در برلین پایتخت آلمان گردهم خواهند آمد تا در این زمینه تبادل نظر کنند.
سخنرانیها بر سه پایه جهت توانمندی اقتصادی زنان تاکید خواهد داشت: بازار کار و منابع مالی، کارآفرینی زنان و دسترسی بیشتر و بهتر زنان به تکنولوژی دیجیتال.
برگزار کنندگان گردهم آیی نیز شورای ملی سازمانهای زنان آلمان، و انجمن زنان کارآفرین آلمان هستند.
در این نشست بیش از ۱۰۰ نفر از بیست کشور عضو شرکت خواهند داشت. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، ملکه ماکزیما از هلند، نماینده دبیرکل سازمان ملل، کریستین لاگارد رئیس صندوق بین المللی پول و ایوانکا ترامپ دختر و مشاور رییس جمهوری آمریکا از سخنران های سرشناس هستند.
عکس هایی از حاشیه نشست زنان گروه بیست در برلین
در پایان نشست، پیشنهادهای زنان ۲۰ در قالب بیانیه ای تحویل صدراعظم آلمان خواهد شد تا در دستور کار نشست سران گروه ۲۰ قرار گیرد.
امسال آلمان ریاست گروه ۲۰ را برعهده دارد و اجلاس در تابستان در هامبورگ برگزار خواهد شد.
نخستین نشست زنان ۲۰ در پاییز۱۳۹۴ در استانبول ترکیه برگزار شد.
در حال حاضر کشورهای آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، مکزیک، روسیه، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، ترکیه، کره جنوبی، بریتانیا، ایالات متحده، اتحادیه اروپا، و سازمانهای بین المللی اعضای زنان ۲۰ هستند.