لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۳

سازمان بهداشت جهانی از شناسایی نوعی ویروس آنفولانزای مرغی در یک کودک در هند خبر داد


سازمان بهداشت جهانی از شناسایی یک مورد ابتلای انسان به آنفولانزای مرغی ناشی از ویروس «اچ۹ اِن۲» در یک کودک چهار ساله در شرق هند خبر داد.

این نهاد بهداشتی بین المللی می‌گوید بیمار در ماه فوریه به دلیل مشکلات شدید تنفسی، تب بالا و درد شکم در بخش مراقبت‌های ویژه کودکان یک بیمارستان محلی بستری و سه ماه بعد، پس از تشخیص و درمان، مرخص شد.

به گفته این سازمان، بیمار در خانه و محیط اطراف خود در معرض طیور قرار داشت.

این دومین ابتلای انسانی آنفولانزای مرغی «اچ۹ اِن۲» در هند است که اولین مورد آن در سال ۲۰۱۹ گزارش شد.

در حالی که ویروس «اچ۹ اِن۲» معمولاً باعث ایجاد بیماری خفیف می شود، سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که ممکن است موارد پراکنده انسانی بیشتری رخ دهد، زیرا این ویروس یکی از شایع‌ترین انواع آنفلوانزای مرغی است که در طیور مناطق مختلف در گردش است.

نوع دیگر آنفولانزای مرغی که بیماری‌زایی بالایی دارد و هم اکنون در حال گسترش است، «اچ۵ اِن۱» نام دارد که شیوع آن در گاوهای شیرده و مزارع لبنی آمریکا به سطح هشدار دهنده‌ای رسید.

مقامات بهداشتی این ویروس را از نزدیک تحت نظر گرفته‌اند.

ویروس «اچ۵ اِن۱» هم‌اکنون به چند انسان نیز سرایت کرده است و متخصصان می‌گویند اگر ویروس از طریق سرفه قابل انتقال باشد، انتقال انسان به انسان مهم و نگران‌کننده خواهد شد.

شیوع آنفولانزای مرغی پیشتر نیز در ایالات متحده رخ داده بود، ولی شیوع فعلی که در فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد منجر به کشتار نزدیک به ۱۰۰ میلیون مرغ و بوقلمون شده است.

سازمان نظارت بر غذا و دارو آمریکا اعلام کرد ۸ میلیون دلار اضافی را برای اطمینان از ایمن بودن شیر تجاری اختصاص خواهد داد و وزارت کشاورزی نیز اعلام کرد برای کمک به کاهش شیوع بیماری تا ۲۸ هزار دلار به ازای هر مزرعه پرداخت خواهد کرد.

وزارت کشاورزی آمریکا همچنین به زودی آزمایش واکسنی را آغاز خواهد کرد که می‌تواند به گوساله‌ها تزریق شود و از حیوانات محافظت کند و همچنین احتمال ابتلا به بیماری در کارگران مزارع را کاهش دهد.

هرچند ویروس «اچ۵ اِن۱» تقریباً ۹۰۰ نفر را در سی سال گذشته مبتلا کرده است، اما این ویروس هنوز می‌تواند کشنده باشد و بیش از ۵۰ درصد از افرادی که به این ویروس مبتلا می‌شوند، جان خود را از دست داده‌اند.

XS
SM
MD
LG