لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۶

هشدار مقامات تهران نسبت به جیره بندی آب


مقامات تهران نسبت به مشکل کم آبی و قطع آب برخی از مناطق پایتخت هشدار داده اند. کاهش شدید بارش باران در بسیاری از مناطق تهران و دیگر شهرهای کشور از احتمال وقوع خشکسالی و بسیار کم آب حکایت می کنند.

روزنامه انتخاب روز ٣٠ اکتبر از مدیریت فشار آب در پایتخت خبر داده و از محمد پرورش، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران نقل کرده که با اشاره به وقوع خشکسالی و لزوم رعایت محدودیت «فشار آب در برخی مناطق در شب کاهش می یابد و ... برای تامین آب مورد نیاز تا پایان سال، در برخی مناطق از ساعت ١١ شب تا ٥ صبح فشار آب مدیریت می شود تا مخازن آبگیری شوند». این مقام شرکت آب و فاضلاب تهران گفته است هم اکنون تهران با کمبود ٥٠ میلیون مترمکعب منبع آبی روبرو است.

آقای پرورش هشدار داده است اگر شهروندان تهرانی در مصرف آب صرفه جویی نکنند، مدیریت فشار آب شامل روزها نیز خواهد شد. او گفته است ذخیره آب سدها در سامانه شرق کاهش ٥٠ درصدی داشته است.

این مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفته است سرانه تولید ٣٢٠ لیتر آب است و در تهران به ازای هر نفر در شبانه روز ٢٤٠ لیتر آب مصرف می شود.

بنا به اعلام مقامات شرکت آب و فاضلاب، یک و نیم میلیون مشترک پرمصرف در ایران شناسایی شده اند و برای آن ها نامه اخطار ارسال و از آن ها خواسته شده تا میزان مصرف خود را ٣٠ درصد کاهش دهند.

بنا به اعلام مقامات محلی استان تهران، ٧٠ درصد آب مورد نیاز استان تهران از طریق آب های سطحی و بارش برف و باران تامین می شود بنابراین میزان ذخایر آب استان و دیگر شهرهای کشور به میزان بارش باران به ویژه در فصل پاییز و زمستان بستگی خواهد داشت.

سرانه تولید در ایران ٣٢٠ لیتر آب است و با توجه به خشک بودن مناطق گسترده ای از ایران، مسئله کمبود آب و خشکسالی یکی از مسائل عمده استان هایی همچون تهران است که میزان مصرف آب شهروندان آن بسیار بالا است.

حمید چیت چیان، وزیر نیروی دولت جدید نیز هشدار داده ایران با بحران آب روبرو شده و اعلام کرده است دولت قصد دارد سدسازی های بی رویه را متوقف کند.

بنا به گزارش خبرگزاری مهر، به دلیل کمبود بارش باران در پاییز امسال، شرکت آب و فاضلاب به مشترکان تهرانی نامه ای ارسال کرده و خواستار صرفه جویی در مصرف شده است. این شرکت به مصرف کنندگان هشدار داده در صورت مصرف بی رویه، به مشترکان پرمصرف خدمات ارائه نخواهد شد.

خبرگزاری مهر همچنین روز ٩ سپتامبر از خشک شدن ٥١ سد در سراسر کشور خبر داده بود.

بنا به گزارش رسانه های داخلی ایران، آب برخی از ساکنان تهران در تابستان امسال یا قطع می شد و یا در گرم ترین ساعت های روز افت فشار داشت و برخی از مناطق تهران حتی به آب آشامیدنی نیز دسترسی نداشتند.
خبرگزاری مهر نوشته است قطع آب و کولر در گرمای بیش از ٤٢ درجه تابستان برای مردم برخی از مناطق پایتخت مشکل آفرین شده بود.
عدم بارش باران در ۵ ماه گذشته، بی توجهی مردم به صرفه جویی در مصرف آب و در نهایت ناکارآمدی مقامات دولتی در مدیریت منابع آب موجود، پایتخت را طی ماه های آینده با کمبود شدید آب، و در تابستان سال آینده با جیره بندی روبرو کند
بحران کم آبی در اوایل تابستان سال گذشته نیز مسئله سهمیه بندی آب شهروندان تهرانی را مطرح کرده بود.

هم اکنون ٧٠ درصد از آب آشامیدنی پایتخت از سدهای استان تهران تامین می شود که سطح ذخایر آب آن ها در مقایسه با سال گذشته ٣٠ درصد کمتر است.

پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو در ایران، اواخر تیرماه سال گذشته از کاهش ٤٢ درصدی حجم آب ورودی به مخازن سدهای استان تهران در مقایسه با تیرماه سال ٩١ خبر داده بود.

ایسنا، خبرگزاری دانشجویان ایران نیز روز پنج شنبه از مطرح شدن برنامه های تامین آب اضطراری برای پایتخت در نشست مدیریت بحران خبر داده است.
با وجودی که کمبود آب و به ویژه کیفیت آب تهران پدیده جدیدی نیست، اما کاهش بارش باران، ادامه معضل کم آبی و اخباری که در مورد وجود مواد شیمیایی و آلودگی آب تهران مطرح شده بودند سبب شد تا مقامات دولت حسن روحانی نهادی به نام «شورای عالی آب» تشکیل دهد که اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ریاست آن را به عهده دارد.

بنا به گزارش ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران وزرای نیرو، جهاد سازندگی، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در اولین جلسه این شورا به راهکارهای پیش رو برای مدیریت بحران آب، معضل خشکسالی، کاهش میزان بارش باران و برف، کاهش منابع آب زیرزمینی و افزایش حفر چاه های غیرمجاز پرداخته بودند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در جلسه ای در همین مورد گفته است دولت به طور جدی پیگیر حل معضل آب در کشور است و نهادهای مربوطه را مسئول اجرا و پیگیری مصوبات «شورای عالی آب» کرده است.

محمد پرورش، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران که رئیس کمیته شریان های حیاتی ستاد مدیریت بحران شهر تهران نیز هست، گفته است «اتاق بحران آب» برای مدیریت بحران آب ساخته شده است که مرکزی بر هماهنگی این بحران و مجهز به امکانات و تجهیزات پیشرفته برای «هدایت و نظارت بر عملیات مناطق مختلف تهران در صورت وقوع سوانح طبیعی و یا شرایط اضطراری است».
XS
SM
MD
LG