لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۱۷

هشدار رئیس اتاق بازرگانی تهران؛ رکود واحدهای تولیدی به‌دلیل «قطعی برق» و کمبود «ارز و نقدینگی»


قطعی برق صنایع
قطعی برق صنایع

رئیس اتاق بازرگانی تهران، اعلام کرد که قطعی برق کارخانجات به‌بیش از دو روز در هفته رسیده و همزمان به این واحدها گازوئیل نیز اختصاص نیافته است. او هشدار داد که این شرایط نه تنها تولید را کاهش داده، بلکه به تجهیزات و مواد اولیه نیز آسیب رسانده است.

به گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا، محمود نجفی عرب، همچنین به کاهش شاخص‌های اقتصادی اشاره کرد و گفت: طبق اعلام مرکز پژوهش‌های اتاق تهران، شاخص مدیران خرید کل اقتصاد ایران در مرداد ماه ۱۴۰۳ به ۴۴/۹ رسیده که نشان‌دهنده کاهش فعالیت‌های اقتصادی و تداوم رکود برای چهارمین ماه پیاپی است.

او افزود در مرداد ماه، ۲۶ رشته صنعتی به‌غیر از صنایع غذایی با کاهش شاخص کل مواجه شده‌اند.

نجفی عرب، قطعی برق را یک معضل مزمن در صنایع دانست و تاکید کرد که با وجود رشد سالانه مصرف برق بین ۵ تا ۶ درصد، ناترازی ۱۷۰۰۰ تا ۱۸۰۰۰ مگاواتی وجود دارد و در صورت عدم سرمایه‌گذاری در صنعت برق، این مشکل در سال آینده تشدید خواهد شد.

رئیس اتاق بازرگانی تهران، با اشاره به کمبود ارز و نقدینگی، گفت که مدت زمان انتظار برای تخصیص ارز از ۳۰ روز در سال گذشته به ۱۲۰ روز در سال جاری رسیده است.

نجفی عرب با استناد به آمار وزارت صمت گفت که کمبود نقدینگی باعث شده که ۴۸ درصد واحد‌های استان کرمان، نیمه فعال و ۱۸ درصد آنها راکد و غیرفعال شود. او افزود بیشترین مشکل این واحدها کمبود نقدینگی است.

او همچنین به‌کاهش تمایل نیروی کار برای ماندن در شرکت‌ها به‌دلیل بالا رفتن هزینه‌های زندگی و عدم تناسب دستمزدها با این هزینه‌ها اشاره کرد و افزود که شرکت‌های تولیدی تنها با ظرفیت متوسط ۴۱ درصد فعالیت دارند.

نگرانی تولید کنندگان واحدهای صنعتی در حالی است که پیش از این معاون اول مسعود پزشکیان اعلام کرده که در زمستان پیش‌رو ناترازی گاز و در تابستان آینده نیز ناترازی برق خواهیم داشت.

ناترازی برق در سال جاری منجر به قطع برق صنایع از خرداد ماه و سرایت خاموشی‌ها به بخش خانگی از تیر ماه شد که در نهایت با کاهش شدت خاموشی در بخش خانگی، قطع برق صنایع کماکان به‌مدت سه روز در هفته ادامه دارد.

کارشناسان، نداشتن برنامه و رفتار خارج از چارچوب‌های اقتصادی در مباحث توسعه‌ای را عامل اصلی ناترازی در حوزه انرژی می‌داند و معتقدند با این شیوه حکمرانی نمی‌توان به بهبود شرایط امید داشت.

XS
SM
MD
LG