لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۳۴

«گامی بزرگ برای بشریت» در آغاز جشنواره ونیز: فیلم «نخستین انسان»


جشنواره ونیز، شش فیلم محصول «نتفلیکس» را نمایش می‌دهد، پرکارترین تهیه‌کننده جهان، جشنواره کن را بایکوت کرده بود.
جشنواره ونیز، شش فیلم محصول «نتفلیکس» را نمایش می‌دهد، پرکارترین تهیه‌کننده جهان، جشنواره کن را بایکوت کرده بود.

بازیگر آمریکائی، رایان گاسلینگ، شب گذشته، در فیلم «نخستین انسان» از کارگردان «دمیان شازل»، گامی کوچک برای یک مرد و گامی بزرگ برای بشریت برداشت – این جمله معروفی است که نیل آرمسترانگ، فضانورد آمریکائی، اولین مسافر کره ماه، بعد از پیاده شدن از ماه‌نورد «جمینی»، بر زبان آورد، و چند منتقد از جمله «دیوید رونی» در «هالیوود ریپورتر»، نقد ستایش‌آمیز خود در باره برنامه افتتاحیه جشنواره را با تکرار آن، آغاز کردند.

منتقدها کارگردان دمیان شزل را در بازگو کردن روایت فرود بشر بر کره ماه، موفق می‌دانند، زیرا موفق شده است که شگفتی و دراما را به این داستان آشنا اضافه کند و با ترفندهای بصری شگرف، به آن تازگی بخشد.

گاسلینگ، ستاره کانادائی‌تبار سینمای آمریکا، که عصر دیروز در برابر دوربین صدها خبرنگار و عکاس، با قایق وارد جزیره لیدو شد، در یک مصاحبه مطبوعاتی گفت: «نیل (آرمسترانگ) مثل دیگر فضانوردها، انسان فروتنی بود و بارها تمرکز را به روی ۴۰۰هزار انسانی که ماموریت سفر به کره ماه را ممکن ساختند، سوق داد.»

رایان گاسلینگ در نقش نیل آرمسترانگ، در فیلم «نخستین انسان»، «گامی بلند برای بشریت»
رایان گاسلینگ در نقش نیل آرمسترانگ، در فیلم «نخستین انسان»، «گامی بلند برای بشریت»

رایان گاسلینگ در صحنه‌ای از فیلم نخستین انسان، از دامیان شازل - برنامه افتتاحیه جشنواره ونیز

کارگردان ۳۳ ساله «دمیان شازل» که فیلم قبلی خود «لا لا لند» با شرکت رایان گاسلینگ را نیز در جشنواره ونیز افتتاح کرده بود، در مصاحبه مطبوعاتی روز گذشته (سه شنبه) گفت در این فیلم تلاش کرده حقایق تازه و کمتر آشنای سفر کره ماه را نمایش دهد. وی گفت فضا، حفره عظیم و خالی است که انسان ها نشسته در قوطی حلبی‌های کوچک در آن دنبال جائی برای فرود می‌گشتند.

شازل گفت: «همه چیز آن برای من ترسناک بود و مرا بیشتر شگفت‌زده کرد و بنابراین، می‌خواهم این حس را در فیلم نمایش دهم.»

البرتو باربرا و پائولو بارتا، رئیس و مدیرعامل جشنواره ونیز، ماه گذشته در رم، هنگام معرفی برنامه‌های جشنواره
البرتو باربرا و پائولو بارتا، رئیس و مدیرعامل جشنواره ونیز، ماه گذشته در رم، هنگام معرفی برنامه‌های جشنواره

جشنواره ونیز در هفتاد و پنجمین دوره خود بار دیگر به مقام نمایشگاه فیلم‌های اسکاری بازگشته است. آلبرتو باربرا، سرپرست جشنواره، روز دوشنبه گفت: «شمار استعدادها و ستاره‌های امسال به قدری است که نمی‌توان برشمرد.» کارشناسان می‌گویند باربرا موفق شده است با جلب ستارگان هالیوودی و همچنین سازندگان فیلم‌های مستقل هنرمندانه، اعتبار این قدیمی‌ترین جشنواره جهان را، بازسازی کند.

ونیز به خود می‌بالد که فیلم‌های مهم هنرمندان مبتکر، از جمله فیلم «جاذبه»، «شکل آب» و «لا لا لند» که هر سه اسکار بهترین فیلم را صاحب شدند، معرفی کند.

ستازه زاده می‌شود، با شرکت لیدی گاگا و بردلی کوپر، برنامه جشنواره ونیز ۲۰۱۸
ستازه زاده می‌شود، با شرکت لیدی گاگا و بردلی کوپر، برنامه جشنواره ونیز ۲۰۱۸

از فیلم‌های پرسروصدای دیگر جشنواره امسال، «ستاره‌ای متولد می‌شود» اولین تجربه کارگردانی هنرپیشه بردلی کوپر است، که در آن، ستاره پاپ «لیدی گاگا»، جای پای بزرگانی مثل «جودی گارلند» و باربارا استرایسند می‌گذارد که در روایت‌های قبلی فیلم ستاره‌ای متولد می‌شود، در سال‌های ۱۹۵۴ و۱۹۷۶ درخشیدند.

شرکت نتفلیکس، که با بودجه تولیدی ۱۳ میلیارد دلاری خود، بزرگترین تهیه‌کننده فیلم و سریال تلویزیونی در سراسر جهان است، بعد از آنکه جشنواره کن را به علت اختلاف بر سر نمایش در سینما یا پخش اینترنتی، بایکوت کرد، با شش فیلم به جشنواره ونیز اعتبار می‌بخشد.

از جمله فیلم‌های جدید نتفلیکس در جشنواره ونیز، فیلم «روما» اثر جدید آلفونسو کوارون، کارگردان مکزیکی سینمای آمریکا است که با فیلم «جاذبه» جایزه اسکار بهترین کارگردانی را دریافت کرد. روما، براساس زندگی خود کوارون، یک فیلم سیاه و سفید به زبان اسپانیائی است.

برادران کوئن، با فیلم «ترانه باستر اسکراگز» که یک وسترن با شرکت لیام نیسون و تام ویتز است، در جشنواره ونیز شرکت دارند. آنها ابتدا می‌خواستند این داستان را برای نتفلیکس به یک سریال تبدیل کنند.

کارگردان انگلیسی‌تبار سینمای آمریکا، «پال گرین‌گرس» که با فیلم خیره‌کننده و مستندگونه «پرواز شماره ۹۳ هواپیمائی یونایتد» یکی از ماندنی‌ترین خاطرات سینمائی فاجعه تروریستی ۱۱ سپتامبر را به وجود آورد، امسال با فیلمی در باره حمله تروریست نئونازی «آندرز برینگ برویک» به نوجوانان نروژی، که آن هم تولید نتفلیکس است، در جشنواره ونیز شرکت می‌کند.

نتفلیکس همچنین اثر دیده نشده «اورسن ولز» «آن سوی باد» را هم که قرار بود در جشنواره کن نشان دهد، به جشنواره ونیز می‌آورد. این فیلم را اورسن ولز در دهه ۱۹۷۰ شروع کرد اما تا زمان مرگ‌اش در سال ۱۹۸۵ آن را به پایان نبرد.

تنها زن کارگردان در میان شرکت کنندگان جشنواره امسال، «جنیفر کنت» است که با فیلم «بلبل» در جشنواره شرکت دارد. خانم کنت شهرت‌اش را به فیلم هنرمندانه «بابادوک» در ژانر ترسناک مدیون است.

از امیر نادری، کارگردان نیویورکی، فیلم جدیدش «فانوس جادوئی»، به تهیه‌کنندگی «رامین نیامی» در بخش «باغ اسکونفینی» جشنواره ونیز نمایش داده می‌شود. تنها فیلم بلند ساخت ایران در جشنواره امسال، فیلم «همچنانکه می‌مُردم» است، نخستین فیلم بلند «مصطفی سیاری»، در باره بازگشت یک خانواده به شهری در جنوب ایران، که زادگاه پدر درگذشته اعضای خانواده است.

آنونس فیلم نخستین انسان، محصولی از استودیو یونیورسال

XS
SM
MD
LG