دولت آمریکا نگران آن است که اعزام نیروی سوریه به مرز آن کشور با ترکیه تبدیل به بحرانی دیگر در منطقه شود. دولت آمریکا در این رابطه با مقام های ترکیه در تماس است.
پرزیدنت اوباما با رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه و همچنين هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمريکا، با همتای ترک خود در تماس بوده اند.
خانم کلینتون اظهار داشت دولت آمریکا وقایع سوریه را به دقت دنبال می کند. وزیر امور خارجه آمريکا به ترکیه هشدار داد که حملات و عملیات تحریک آمیز در منطقه را فورا متوقف کند.
هيلاری کلينتون گفت: «حملات و عملکرد تحریک آمیز نیروهای سوریه نه تنها بر شهروندان آن کشور تاثیر گذار بوده است بلکه احتمال بروز درگیری مرزی را نيز فراهم آورده است. اگر این حملات فورا متوقف نشوند احتمال افزایش درگیری در منطقه وجود دارد.»
وزير خارجه آمريکا اظهار داشت اعزام نیرو به مرز نمونه ای دیگر از آن است که بشار اسد حاضر به گفتگو و مصالحه با مردم کشور خود نیست و سرکوب را تنها راه چاره می داند. خانم کلینتون شرایط مرزی را بسیار نگران کننده توصیف کرد و به دولت سوریه هشدار داد که نیروهایش را از مرز فرا خواند.
در حال حاضر بيش از ۱۰۰۰۰ شهروند سوری در چادرهای هلال احمر در خاک ترکیه در حاشیه مرز با سوریه اسکان داده شده اند. ایالات متحده در ارائه کمک های انساندوستانه به پناهندگان سهیم است.
خانم کلینتون اظهار داشت این نخستین بار نیست که سوریه با اعمال تحریک آمیز خود ترک ها را ناچار به دفاع از خود کرده است.
سوزان رایس، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، گفت مدت ها پيش سازمان ملل باید یکصدا در حمایت از مردم سوریه اقدام می کرد. پیش نویس قطعنامه ای در محکومیت دولت سوریه به دلیل سرکوب مردم اساس گفته خانم رایس بود. این پیش نویس چندیست در شورای امنیت ارائه شده اما هنوز مورد تصویب قرار نگرفته است.
از سوی دیگر اتحادیه اروپا روز جمعه تحریم های جدید خود علیه برخی مقام های سوری از جمله دو تن از اقوام بشار اسد و همچنین ۳ مقام ایرانی را در روزنامه رسمی اتحادیه ثبت کرد. مقام های ایرانی عبارتند از محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران؛ قاسم سلیمانی، فرمانده نیروهای قدس سپاه و حسین طائب، معاون فرمانده سازمان اطلاعات سپاه. این سه تن به دلیل تهیه تجهیزات و حمایت های دیگر برای دولت سوریه جهت سرکوب معترضان شناسايی و در لیست سیاه اتحادیه اروپا قرار گرفتند.