ايالات متحده و کوبا از ساعت يک بامداد روز دوشنبه ۲۰ ژوئيه، ۲۹ تير به وقت محلی بطور رسمی و کامل مناسبات ديپلماتيک خود را از سر گرفتند.
پرچم ملی کوبا، صبح روز ۲۹ ام تيرماه رسماً در جمع پرچم های دیگر کشورها در وزارت امور خارجه آمريکا به اهتزاز درآمد و به این ترتیب روابط دو کشور پس از بيش از نيم قرن مناسبات قهرآلود، از سطح دفتر حافظ منافع به سطح سفارتخانه دو کشور ارتقاء يافت.
روند عادی سازی روابط کوبا و آمریکا، در پی آزاد شدن یک مامور اطلاعاتی آمریکا توسط کوبا و سه پیمانکار کوبایی توسط آمریکا در روزهای پایانی سال ۲۰۱۴ آغاز شد. به دنبال آن، روسای جمهوری دو کشور، آغاز تلاش برای عادی سازی روابط دو کشور را اعلام کردند.
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در یک رویداد تاریخی فروردین ماه امسال با رائول کاسترو، رئیس جمهوری کوبا در حاشیه اجلاس کشورهای آمریکایی با یکدیگر دیدار کردند.
مراسم گشایش سفارت کوبا در واشنگتن دی سی در حالی برگزار شد که حدود ۵۰۰ نفر، از جمله برونو رودريگز اريلا، وزير خارجه کوبا برای شرکت در مراسم افتتاح سفارت کوبا در واشنگتن دعوت شده بودند.
اگر چه پرچم ملی کوبا در جمع پرچم کشورهای ديگر در وزارت امور خارجه آمريکا رسماً به اهتزاز درآمد، اما گفته میشود، پرچم آمريکا در هاوانا قرار است ماه آينده در جريان نخستين ديدار رسمی جان کری از کوبا در ساختمان سفارت در هاوانا نصب شود.
همزمان با رویداد روز دوشنبه، دفتر حفاظت از منافع آمريکا در هاوانا نیز نام خود را در شبکههای اجتماعی به سفارت آمريکا در هاوانا تغیير دارد و فهرست ديپلمات ها و کارکنان سفارت را اعلام کرد.
سفارت آمريکا در سال ۱۹۶۱، در پی عمليات نظامی و نافرجام معروف به خليج خوکها در جنوب کوبا بسته شد. اين عمليات به دستور جان اف کندی، رئيس جمهوری وقت آمريکا و با ارزيابی اشتباه سی آی ای، سازمان مرکزی اطلاعات آمريکا و همدستی ضدانقلابيون کوبا برای سرنگونی فيدل کاسترو صورت گرفت.
اما با وجوديکه اين حرکت از ديد بسياری قابل تأييد و اميدوار کننده است، بخشی از معاملات دو کشور به خاطر ادامه بخشهايی از تحريمهای تجاری آمريکا بر کوبا همچنان محدود خواهد ماند. ولی در نهايت از آنجا که هدف نهایی آمريکا لغو کامل تحريمهای اقتصادی کوباست بسياری از واحدهای تجاری خرد و کلان، بويژه در بخش کشاورزی این تحول را مثبت ارزيابی میکنند.