در پی اعلام راهبرد جدید ایالات متحده در قبال جنگ افغانستان از سوی دونالد ترامپ، برخی از کارشناسان این راهبرد را منطقی و اقدامی صحیح دانستند.
لوک کافی، مدیر مرکز الیسون برای سیاست خارجی در بنیاد هریتیج روز سه شنبه ۳۱ مرداد درباره این راهبرد به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که متکی و محدود نکردن پیشرفت در افغانستان به چارچوب زمانی، یک امر منطقی و معقول در راهبرد اعلام شده از سوی پرزیدنت ترامپ است.
به گفته او، در راهبرد جدید بر خلاف آنچه که پرزیدنت اوباما در نظر داشت، پیشرفت نه به چارچوب زمانی که به شرایط محل متکی شده و این نگاه می تواند در مورد کشوری مثل افغانستان و نوع ماموریتی که در آنجاست، بهترین راه برای پیشبرد کار باشد.
تازه ترین خبرها را در توئیتر صدای آمریکا دنبال کنید
این کارشناس سیاست خارجی درباره جایگاه دیپلماسی در راهبرد جدید آمریکا و اینکه گفت و گو با طالبان به چه سرنوشتی دچار خواهد شد گفت: «همان طور که پرزیدنت ترامپ گفت ایده اصلی در حال حاضر این است که ثبات و امنیت آنقدر در افغانستان بالا برود که عناصر طالبان به سر میز مذاکره بیایند.»
به گفته او در حال حاضر تمرکز باید روی کمک به دولت افغانستان برای پیروزی بر شورشیان باشد.
لوک کافی برداشت منطقهای راهبرد جدید را که پرزیدنت ترامپ تشریح کرد بخش مهم نطق او دانست اما گفت که در ضمن دشوارترین بخش راهبرد نیز خواهد بود. او توضیح داد که داشتن استراتژی منطقه ای چیز جدیدی نیست و باراک اوباما و جرج بوش نیز خواهان آن بودهاند اما باید دید که ترامپ چه برنامه ای دارد تا عملکرد متفاوتی از این نظر داشته باشد.
به اعتقاد این کارشناس، پرداختن به نقش هند در راهبرد جدید دولت آمریکا در واقع گونه ای اخطار به پاکستان بوده است و به این معنی که آمریکا در مورد لزوم سرکوب تروریستها و عوامل طالبان که در پاکستان حضور آزادانه دارند، جدی است.
رئیس جمهوری آمریکا دوشنبه شب پس از چند ماه انتظار برای تعیین راهبرد دولت جدید ایالات متحده در افغانستان، در نطقی تلویزیونی گفت که با خروج شتاب زده نیروهای نظامی موافق نیست، اما در عین حال قصد ندارد از شمار نظامیان آمریکایی یا جزئیات عملیات نظامی در افغانستان صحبت کند.
وی در این سخنرانی که بطور مستقیم از رسانههای آمریکا پخش میشد، با اشاره به تصمیم دولت پیشین برای خروج نظامیان آمریکا از عراق، گفت عقب نشینی عجولانه و شتاب زده نیروها میتواند به خلاء امنیتی بیانجامد.
رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد که ایالات متحده به حمایت خود از دولت و ارتش افغانستان در جنگ علیه تروریسم و افراطگرایی ادامه خواهد داد، اما در نهایت کشور باید به دست خود افغانها اداره شود و امنیت آن به دست خودشان تامین شود.