لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۰

بایدن: آمریکایی‌ها باید به میراث مارتین لوتر‌کینگ توجه کنند


شمار زیادی از مردم آمریکا روز یکشنبه برای تماشای اهدای تاج گل در بنای یادبود مارتین لوتر‌کینگ در واشنگتن گرد هم آمدند. ۲۵ دی ۱۴۰۱. آسوشیتدپرس
شمار زیادی از مردم آمریکا روز یکشنبه برای تماشای اهدای تاج گل در بنای یادبود مارتین لوتر‌کینگ در واشنگتن گرد هم آمدند. ۲۵ دی ۱۴۰۱. آسوشیتدپرس

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز، یکشنبه ۲۵ دی، به مناسبت تولد مارتین لوترکینگ جونیور در «کلیسای آزادی آمریکا» گفت که دموکراسی در لحظه‌ای خطرناک است و زندگی و میراث رهبر حقوق مدنی «راه را به ما نشان می دهد و ما باید به آن توجه کنیم.»

بایدن اولین رئیس جمهوری در آمریکاست که در دوران ریاست جمهوری خود خطابه صبح یکشنبه را در کلیسای باپتیست کینگز ابنزر در آتلانتا در ایالت جورجیا ایراد کرد. او در این سخنانش به سوال مهمی اشاره کرد که خود کینگ زمانی از ملت پرسیده بود.

بایدن گفت: «کینگ گفت از اینجا به کجا می‌رویم»؟ «خب، پیام من به ملت آمریکا در این روز این است که وقتی دموکراسی را بر خودکامگی، جامعه محبوب را بر هرج و مرج انتخاب می‌کنیم، وقتی مؤمنان و آرزوهایمان را برمی‌گزینیم، اهل عمل هستیم و نمی‌ترسیم و همواره ایمان خود را حفظ می‌کنیم، آنوقت به جلو حرکت می‌کنیم و با هم می‌رویم.»

بایدن در جمع مقامات بلندپایه گفت که «نبرد برای روح این ملت جاودانه است. این مبارزه دائمی است. نبردی است بین امید و ترس، مهربانی و بیرحمی، عدالت و بی عدالتی».

او علیه کسانی که «نژادپرستی، افراط‌گرایی و شورش» را ترویج می‌کنند سخن گفت و تاکید کرد که مبارزه برای پاسداری از دموکراسی در دادگاه‌ها و صندوق‌های رأی، اعتراض‌ها و از راه‌های دیگر پیش رفت. «در بهترین حالت آرمان آمریکایی برنده می شود. ... اما نیازی نیست به شما بگویم که ما همیشه در بهترین حالت خود نیستیم. ما خطاپذیر هستیم.می‌توانیم شکست بخوریم و سقوط کنیم.»

در معرفی بایدن، کشیش ارشد کلیسا، رافائل وارناک، سناتور دمکرات، خاطرنشان کرد که او «یک کاتولیک متعهد» است.

بایدن گفت: «پیشرفت هرگز آسان نیست، اما همیشه امکان پذیر است و اوضاع در حرکت به سوی یک اتحاد کامل بهتر می شود.»

او گفت که در این لحظه، «زمان انتخاب است... آیا ما مردمی هستیم که دموکراسی را به خودکامگی ترجیح می‌دهیم؟ نمی‌توانستیم این سوال را ۱۵ سال پیش بپرسیم، زیرا همه فکر می کردند دموکراسی بر قرار شده است... اما اینطور نیست.» او افزود: «اینها سؤالات حیاتی زمان ما و دلیل حضور من به عنوان رئیس جمهوری در میان شماست. من معتقدم زندگی و میراث دکتر کینگ راه را به ما نشان می‌دهد و باید به آن توجه کنیم.»

دکتر مارتین لوترکینگ که در ۱۵ ژانویه ۱۹۲۹ به دنیا آمد، در ۳۹ سالگی کشته شد. او به تصویب قانون حقوق مدنی سال ۱۹۶۴ و قانون حق رای در سال ۱۹۶۵ کمک کرد. اعضای خانواده کینگ، از جمله خواهر ۹۵ ساله او در این مراسم حضور داشتند.

XS
SM
MD
LG