آمريکا می گويد طرح اسرائيلی برای تخريب ۲۰ خانۀ فلسطينی در منطقۀ عرب نشين اورشليم جهت احداث يک پارک و مرکز توريستی می تواند نتيجه بخشیِ تلاش های صلح خاورميانه را بيشتر به مخاطره افکند.
پی جی کرولی سخنگوی وزارت امور خارجۀ آمريکا روز دوشنبه گفت اين تصميم اسراييل اعتماد سازی را که «اساس» مذاکرات غيرمستقيم ميان اسراييل و فلسطينيان است، مورد تهديد قرار می دهد. آقای کرولی متذکر شد که اين طرح می تواند به خشونت ها دامن بزند.
با اين حال آقای کرولی تأکيد کرد که اين طرح نهايی نيست و بنيامين نتانياهو نخست وزير اسراييل می تواند آن را مسدود کند.
شهرداری اورشليم در نشست روز دوشنبه خود طرح توسعۀ شهری را که بر اساس آن بيش از ۲۰ خانۀ فلسطينی تخريب خواهد شد، مورد تأييد قرار داد. تصميم «نير برکات» شهردار اورشليم به تنشهای موجود در ميان اعراب ساکن اورشليم شرقی دامن می زند.
بر اساس اين طرح هزار خانه در منطقه ای به مساحت ۲۲ هکتار در محله ی سيلوانواقع در اورشليم شرقی ساخته خواهد شد. همچنين به حدود ۶۰ خانه ای که به گفته اسرائيل به صورت غير قانونی ساخته شده اند، مجوز ارائه خواهد شد. اما اجرای اين طرح منجر به انهدام ۲۲ خانۀ بدون مجوز فلسطينيان نيز خواهد شد. فلسطينيان تأکيد دارند که دريافت مجوز ساخت در اسرائيل بسيار دشوار است.
استفان ميلر سخنگوی شورای شهر اورشليم می گويد شهرداری در تلاش برای جمع آوری بودجه اجرايی اين طرح است. آقای ميلر می گويد شهرداری با مؤسسات خيريه خارجی در تماس است تا بودجه لازم برای نقل مکان ساکنان به خانه هايی در همين منطقه، جمع آوری کند و همچنين رستوران ها و فروشگاه های جديد ساخته شود.
سخنگوی اورشليم می افزايد اين طرح برای بهبود کيفيت زندگی در سيلوان است و در نهايت مکان های عمومی ای که تحت اين طرح ساخته می شوند، هم مورد استفادۀ اسرائيليان و هم ساکنان عربِ اورشليم، قرار خواهد گرفت.
اما عرب های سيلوان اين ادعا را رد کرده و می گويند آنها طرحی موازی را به شهرداری ارائه کرده اند، اما هيچگاه پاسخی دريافت نکرده اند. «زياد کوار» وکيل ساکنان سيلوان می گويد ما طرحی را برای دريافت مجوز برای خانه ها و همچنين بهبود محله و ساختار ها ارائه داديم. اما متاسفانه کميته، پيشنهاد ما را ناديده گرفت و در عوض طرح پيشنهادی شهردار را که قصد دارد سيلوان را به محله ای يهودی نشين تبديل کند و خانه و زمين های اعراب را ضبط کند، بررسی کرده است
رهبران فلسطينی نيز اين طرح را تلاش ديگری از سوی اسرائيل برای تصرف کامل تمامی اورشليم می دانند. اسرائيل اورشليم شرقی را در جنگ ۱۹۶۷ تصرف کرد و کل اورشليم را پايتخت خود می داند. اما جامعه ی بين المللی اين ادعا را به رسميت نمی شناسد. فلسطينيان نيز خواهان آن هستند که اورشليم شرقی پايتخت کشور آينده آنها باشد. محمود عباس، رئيس تشکيلات خودگردان فلسطينی از واشنگتن خواسته است اسرائيل را از اجرای طرح بازسازی اخير منصرف کند.
استفان ميلر می گويد اين طرح بايد به تائيد نهايی ديگر نيز برسد و ممکن است تائيد نهايی ماه ها طول بکشد. اين طرح فشارهای بين المللی بر بنيامين ناتان ياهو نخست وزير اسرائيل را شديدتر می سازد. نخست وزير اسرائيل روز يکشنبه اعلام کرد، اين کشور از شدّت محاصره غزه خواهد کاست. اسرائيل در چند هفته ی اخير به خاطر حمله کماندوهای اين کشور به کشتی امداد غزه که ۹ کشته برجای گذاشت تحت فشار بين المللی قرار گرفته است.