شهردار اورشلیم روز دوشنبه طرح ساخت و سازی را معرفی کرد که از جمله شامل تخریب حدود ۲۰ خانه فلسطینیان در شرق اورشلیم است.
نیر برکت، از هیات مدیره شهرداری اورشلیم خواست با پروژه «باغ شاه» موافقت کند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل، برای پرهیز از خدشه دار شدن وجهه بین المللی، در ماه مارس آقای برکت را تحت فشار گذاشت تا پروژه را متوقف کند.
رهبران فلسطینیان، این پروژه را تلاش دیگری از سوی اسراییل برای گرفتن تمامی سرزمین های اورشلیم خواندند. اسراییل سرزمین های شرق اورشلیم را طی جنگ ۱۹۶۷ از اردن گرفت.
مقامات اسراییلی می گویند پروژه جدید ساخت و ساز برای ارتقای منطقه باغ شاه، بخشی از منطقه سیلوان است. به گفته آنان این طرح مستلزم تخریب خانه هایی است که به شکل غیرقانونی ساخته شده اند. فلسطینی ها می گویند مجوز ساخت و ساز را به سختی از اسراییل گرفته اند.
هر اقدامی برای تخریب خانه های فلسطینی ها فشار دیپلماتیک بیشتری بر اسراییل وارد می سازد که به تازگی به دلیل حمله به ناوگان امدادرسان غزه، به شدت مورد انتقاد جامعه بین الملل قرار گرفت.
کابینه اسراییل روز یکشنبه تمهیداتی را برای تسهیل محاصره اقتصادی نوار غزه تصویب کرد و وعده داد کالاهای غیرنظامی مجوز ورود به غزه را بیابند.
اسراییل می گوید مطابق سیاست پیشین خود، فهرستی از اقلامی که ورودشان به نوار غزه ممنوع است تهیه می کند و بر این اساس، مواد و تجیهزاتی که در این فهرست نباشند ورودشان به نوار غزه بلامانع است.
موادی با کاربرد دوگانه صلح آمیز و نظامی، مانند سیمان که پیشتر در فهرست کالاهای ممنوع برای ورود به نوار غزه بود، اکنون تنها برای پروژه هایی با نظارت بین المللی و یا تشکیلات خودگردان فلسطینی اجازه ورود می گیرد.
با این حال هنوز اسراییل با کاهش محاصره دریایی نوارغزه موافقت نکرده است.
تشکیلات خودگردان فلسطینی و حماس هر دو سیاست جدید اسراییل را رد کرده و می گویند محاصره باید کاملا برطرف شود.
روز یکشنبه در واشنگتن، مقامات کاخ سفید با استقبال از تصمیم اسراییل گفتند قانون جدید وضعیت فلسطینی ها را بهبود می دهد و در عین حال از ورود اسلحه به این منطقه نیز جلوگیری می کند.