لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۷

اقتصاد دانان در مورد چشم انداز اقتصاد آمريکا نظر می دهند


اقتصاد دانان در مورد چشم انداز اقتصاد آمريکا نظر می دهند
اقتصاد دانان در مورد چشم انداز اقتصاد آمريکا نظر می دهند

شماری از اقتصاددانان برجسته آمريکا تصويری مختلط از شرايط اقتصاد اين کشور و چشم انداز بهبود آن ارائه داده اند. نظر سنجی از اعضای انجمن ملی اقتصاددانان آمريکا نشان می دهد آنها سياست پولی بانک مرکزی آمريکا را تاييد می کنند اما بر اين عقيده اند که روشن نبودن سياست های مالياتی و قوانين تازه دولتی کارفرماها را نسبت به استخدام های جديد با ترديد روبرو کرده است.

داد و ستد کنندگان در بازارهای بورس ماه نا اميد کننده ای را پشت سر گذاشته اند اما انتشار گزارش های تازه اقتصادی در کشورهای چين، استراليا و آمريکا باعث رشد ارزش سهام در بازارهای بورس شده است.

با اين حال برخی بر اين باورند که خبرهای خوب اقتصادی ممکن است دوام چندانی نداشته باشد. چرا که علی رغم رشد بيش از انتظار در بخش ساختمان، کارفرماهای آمريکايی کماکان علاقه ای به استخدام کارگران تازه ندارند.

به اعتقاد اقتصاددانان برجسته آمريکايی دو دليل عمده اين رويکرد می تواند مقررات تازه مالی و اصلاح بيمه خدمات درمانی باشد. داژ دانکن، عضو هيات مديره انجمن ملی اقتصاددانان آمريکا در اين مورد می گويد «مقررات استخدام در حال تغيير است و چنين مسايلی می تواند صاحبان کسب و کار را در مورد هزينه های استخدام افراد مردد کند.»

از ۲۴۲ اقتصاددانی که در مورد شرايط اقتصادی آمريکا اظهار نظر کرده اند، دو سوم آنها تاکيد کرده اند تمرکز بر رشد اقتصادی مهمتر از کاهش کسری بودجه است. از ديدگاه اين اقتصاددانان، ارايه يک بسته ديگر نجات مالی ضرورت ندارد، ضمن انکه به گفته آنان دولت نبايد ماليات ثروتمند ها را افزايش دهد.

مکس فراد ولف، اقتصاددان می گويد «اگر نگرانی اين است که اقتصاد از رکود خارج شود و نه اينکه بودجه به تعادل برسد، بايد از افزايش ماليات ثروتمندها خودداری کرد. چرا که چنين افزايشی می تواند تمايل به فعاليت های اقتصادی را کاهش دهد.»

وزارت کار آمريکا روز جمعه گزارش ماهانه خود را در مورد ميزان بيکاری در کشور منتشر کرد. ميزان اعلام شده بيکاری در اين هفته اندکی کمی کمتر از هفته پيش از آن بود، اما داده های مقدماتی نشان می دهد ميزان بيکاری در آمريکا در ماه اوت، ماه گذشته ميلادی، با اندکی افزايش به ۹ و شش دهم درصد رسيده است.

XS
SM
MD
LG