وزارت خزانهداری و خارجه آمریکا در بیانیهای مشترک روز دوشنبه دوم اردیبهشت اعلام کردند به هرگونه اطلاعاتی که پرده از فعالیتهای شبکه مالی و گردش پولی حزبالله لبنان بردارد، ۱۰ میلیون دلار جایزه میدهند.
مارشال بیلینگزلی، دستیار وزیر خزانهداری آمریکا در امور تامین مالی تروریست در جریان جلسه مطبوعاتی مشترک با مقامات وزارت خارجه آمریکا برگزار شد، گفت:«هرگونه اسناد مرتبط با خرید ملک، انتقال پول نقد، سرمایهگذاری و پرداخت مستقیم و غیرمستقیم برای ما بسیار مهم خواهد بود.»
ناتان سیلز هماهنگکننده وزارت خارجه آمریکا در امور ضدتروریسم در این جلسه گفت:«تهران از حزبالله لبنان برای فعالیتهای نیابتی تروریستی استفاده کرده است. ایران می خواهد کاری که با لبنان کرده را در سوریه، عراق و یمن اجرا کند.»
او افزود:«ما با خشک کردن درآمد ایران، به طور مشخص حزبالله را هم از بودجه محروم کردهایم اما حالا با قطع پول از ایران، حزبالله به دنبال منابع دیگری میگردد و برای همین جایزه مشخص کردهایم تا هر طور میشود، چرخش مالی و شبکه آنها را شناسایی کنیم و از کار بیاندازیم.»
نگرانی های ایالات متحده از اقدامات جمهوری اسلامی و فشار بیشتر
ایالات متحده میگوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان این سال، دستور بازگشت تحریم های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.
ایالات متحده میگوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشک بالستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بیثباتی در خاورمیانه است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متولی برنامه موشکی ایران است.
در سال ۹۷ همچنین چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه، آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.
آزمایشهای موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آنها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشکها را متوقف کند.
ایران طی سالهای اخیر دست به انجام آزمایشهای موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبانهای مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.
وزیر خارجه آمریکا یکم خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.