تنها ساعتی بعد از دومین شلیک ناکام موشک به سمت یک ناوشکن آمریکایی در خلیج عدن، آمریکا بخش هایی از مراکز راداری تحت کنترل حوثی ها را که مورد حمایت ایران هستند، در ساحل جنوب یمن موشک باران کرد.
وزارت دفاع آمریکا چهارشنبه شب ۲۱ مهر حمله به مراکز راداری در ساحل جنوبی یمن را تایید کرد. این حمله آمریکا تنها ساعتی بعد از دومین شلیک ناکام موشک به سوی ناوشکن آمریکایی صورت گرفته است.
پیشتر وزیر دفاع آمریکا در واکنش به شلیک موشک به سوی ناوشکن آمریکایی گفته بود شورشیان یمنی، توان نظامی آمریکا را دست کم نگیرند.
چهارشنبه عصر، حوثی های یمن برای بار دوم در یک هفته اخیر به سوی ناوشکن آمریکایی در آبهای بین المللی موشک شلیک کردند.
بنا به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات یمن روز چهارشنبه گفتند که نیروهای حوثی در این کشور که از سوی دولت ایران حمایت می شوند، برای بار دوم در این هفته به سوی ناوشکن آمریکایی موسوم به «میسون» که مجهز به موشک های هدایت شونده است موشک پرتاب کردند، تهاجمی که مانند چند روز گذشته ناموفق بوده است.
ناوشکن آمریکایی میسون که در آبهای اطراف تنگه «باب المندب» در دریای حرکت می کرده، ابتدای هفته نیز مورد هدف چند موشک پرتاب شده از سوی حوثی ها قرار گرفت که در آب افتاده و صدمه ای به این ناوشکن وارد نکرده اند.
این ناوشکن نیز در واکنش، چند موشک به سوی مواضع مهاجمان پرتاب کرد.
تهاجم دوباره حوثی ها به ناوشکن آمریکایی، ارتش آمریکا را تحت فشار برای انتقام گیری گذاشته است، اقدامی که اولین مورد از دخالت مستقیم آمریکا علیه حوثی ها در جنگ داخلی یمن خواهد بود.
به نوشته آسوشیتدپرس، پنتاگون روز سه شنبه اشاره ای به انتقامی احتمالی در واکنش به تهدید ها علیه این ناوشکن آمریکایی کرده بود.
بنا به خبرگزاری رویترز، پنتاگون روز چهارشنبه و پس از دومین اقدام حوثی ها در این هفته در هدف قرار دادن ناوشکن آمریکایی گفته بود «در زمان مناسب و با شیوه ای مناسب» به این حملات پاسخ خواهد داد.
موشک های ایران؟
در حالی تنش در باب المندب به سمت دخالت مستقیم آمریکا علیه مناطق تحت کنترل حوثی ها پیش می رود که بعد از اولین شلیک موشک به سوی ناوشکن آمریکایی، یک مقام حوثی روز دوشنبه به خبرگزاری رویترز گفته بود این گروه موشکی به سوی کشتی نظامی آمریکایی در آب های یمن شلیک نکرده است.
هنوز حوثی ها درباره دومین شلیک موشک ها به سمت ناوشکن آمریکایی اظهارنظری نکرده اند اما این اولین بار نیست از مناطق تحت کنترل آنها به سوی کشتی های خارجی موشک شلیک می شود.
دهم مهرماه هم به یک کشتی اماراتی شلیک شد که برعکس دو شلیک به سمت ناوشکن آمریکایی، آن موشک به کشتی اماراتی اصابت کرد.
سازمان ملل حمله به کشتی اماراتی را محکوم کرد و آن را تهدیدی علیه کشتیرانی در تنگه استراتژیک باب المندب دانست.
شبکه خبری فاکس مدعی شد موشک شلیک شده به شناور اماراتی «ساخت ایران» بود اما در مقابل، سخنگوی وزارت خارجه ایران این ادعا را رد کرد و بهرام قاسمی آن را فرافکنی نامید.
برخی رسانه ها موشک های شلیک شده از ساحل تحت کنترل حوثی ها را نوعی از موشک های چینی می دانند که ایران پیشتر از روی آنها، موشکی به نام «نور» تولید کرده بود.
از زمان تنش ها در یمن، ایران و عربستان در دو سوی این تنش ها قرار گرفتند. جمهوری اسلامی ایران حامی شیعیان حوثی است و عربستان سعودی از دولت قانونی یمن حمایت می کند.
در یکسال اخیر جنگ داخلی در یمن با مداخله نظامی عربستان و حامیانش همراه شده است. ایران مخالف حمله عربستان است و در مقابل ریاض می گوید تهران تجهیز حوثی ها را بر عهده دارد.
در سالهای اخیر گزارش هایی از ارسال سلاح از سوی ایران به گروه هایی مثل حوثی ها و همچنین حزب الله لبنان در نزدیکی اسرائیل منتشر شده است. ایران ضمنی اتحاد استراتژیک خود با این گروه ها را تایید می کند و فعالیت آنها را تروریستی نمی داند و می گوید آنها در حال دفاع هستند.