تیمهای فوتبال ایران و آمریکا در سیاسیترین مسابقه جام جهانی فوتبال قطر مقابل یکدیگر قرار گرفتند. این مسابقه در نهایت با نتیجه یک بر صفر به نفع آمریکا به اتمام رسید. گل آمریکا را پولیسیچ در دقیقه ۳۸ به ثمر رساند.
مسابقه فوتبال میان ایران و آمریکا، دو کشوری که بیش از چهل سال است که به دلایل مختلفی روابط سیاسی خود را قطع کردهاند، برای جلوگیری از تنشهای احتمالی بر سر اعتراضاتی که از هنگام مرگ مهسا امینی در ایران آغاز شده است، تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد.
فدراسیون فوتبال آمریکا پیش از آغاز مسابقه در همبستگی با معترضان ایرانی برای چند ساعت پرچم سه رنگ ایران را بدون نشان جمهوری اسلامی در تارنمای خود نمایش داد؛ اقدامی که با اعتراض شدید ایران و شکایت به فیفا همراه شد.
به گفته مقامات قطری، نیروهای امنیتی جمعه گذشته برای متوقف کردن «درگیریهای اندکی» که میان طرفداران در خارج ار ورزشگاه رخ داد، به محل اعزام شدند و افزود که این حوادث برای مهار تنشها «به سرعت» مدیریت شد.
یکی از تماشاگران ایرانی کانادایی که در حمایت از معترضان پیراهنی با شعار «زن زندگی آزادی» بر تن داشت به رویترز میگوید که دیگر برای تماشای مسابقه به ورزشگاه نمیرود، زیرا در قطر احساس امنیت نمیکند.
به گفته این تماشاگر که به دلایل امنیتی مایل نبود مشخصات کاملش را اعلام کند «قطر همان سیستم سانسوری را اجرا میکند که در ایران اجرا میشود»، و در ادامه افزود که «همچنین فیفا نیز مقصر است.»
بازیکنان تیم فوتبال ایران تحت فشار برای حمایت علنی از معترضان ایرانی، در نخستین بازی خود مقابل انگلیس سرود جمهوری اسلامی را نخواندند، اما در دومین مسابقه با ولز این سرود را خواندند.
وزارت امور خارجه آمریکا پیش از بازی سهشنبه آمریکا مقابل ایران، در جام جهانی قطر، با بازیکنان ایرانی که در صحنه بینالمللی از خواندن سرود ملی جمهوری اسلامی سر باز زدند، ابراز همبستگی کرد.
این وزارتخانه به واشنگتن فری بیکن گفت که شانهبهشانه ورزشکاران ایرانی که در جریان مسابقه خود با انگلیس از خواندن سرود ملی ایران خودداری کردند، میایستد.
وزارت امور خارجه ایالات متحده افزوده است که سکوت بازیکنان ایران در بازی نخست مقابل انگلیس، نشاندهنده حمایت آنها از معترضان ضدحکومتی است.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که پس از تهدیدات حکومت برای تنبیه بازیکنان فوتبال، ایران را در هفتههای آینده تحت نظر خواهد گرفت.