لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۲۵

واشنگتن پست: جمهوری اسلامی نگران «خنثی شدن» برنامه هسته‌ای خود در صورت حمله بزرگ به اسرائيل است


رهبر جمهوری اسلامی در کنار تابوت اسماعیل هنیه، رهبر حماس - آرشیو
رهبر جمهوری اسلامی در کنار تابوت اسماعیل هنیه، رهبر حماس - آرشیو

روزنامه واشنگتن‌ پست در گزارشی می‌گوید، برخلاف تهدیدات علنی مقامات حکومت ایران درباره «حمله بزرگ» به اسرائيل و «انتقام سخت» از اسرائیل و «مجازات» این کشور به خاطر کشتن اسماعیل هنیه، رهبر حماس، آنها پشت صحنه نگران پاسخ اسرائيل و آمریکا هستند و بنابراین ممکن است حمله‌ احتمالی آنها به اسرائيل، از حمله موشکی ماه آوریل کوچکتر و محدودتر باشد.

این روزنامه آمریکایی در گزارش خود که روز دوشنبه منتشر شد نوشته است، منابع آگاه از دیدارهای خصوصی مقامات جمهوری اسلامی با رهبران عوامل نیابتی خود می‌گویند جمهوری اسلامی خواستار احتیاط شده و به دنبال راهی برای ایجاد تعادل میان تمایل به نمایش قدرت و پیشگیری از یک جنگ همه جانبه در منطقه است.

بر اساس این گزارش، جمهوری اسلامی که پیشتر در ماه آوریل با بیش از ۳۰۰ پهپاد و موشک به اسرائيل حمله کرد، این بار از نظر سیاسی در داخل وضعیت ناآرام تری دارد. حمله ماه آوریل به دلیل این که اسرائيل و ائتلاف تحت حمایت آمریکا بیشتر موشک‌ها و پهپادها را رهگیری و منهدم کردند، به جنگ گسترده تبدیل نشد.

به نوشته واشنگتن‌ پست، یک مقام اسرائیلی روز دوشنبه گفته است که آخرین ارزیابی اسرائیل این است که جمهوری اسلامی در حال برنامه ریزی حمله مستقیم دیگری است و امکان دارد چنین حمله‌ای به زودی انجام شود.

یک فرد لبنانی با روابط نزدیک با گروه شبه نظامی حزب الله لبنان نیز که در جریان تماس‌ها با تهران قرار گرفته، گفته است «ایرانی‌ها و متحدانشان با احتیاط رفتار می‌کنند.»

به گفته او، در دیدارهای اخیر، جمهوری اسلامی در این باره ابراز نگرانی کرده که ممکن است از یک درگیری تمام‌عیار به عنوان بهانه‌ای برای «خنثی کردن بازدارندگی هسته ای ایران» استفاده شود و اسرائیل و ایالات متحده می‌توانند به برنامه هسته‌ای ایران حمله کنند.

نظر مشابهی از سوی یکی از نمایندگان پارلمان عراق که ارتباط نزدیکی با شبه نظامیان مورد حمایت حکومت ایران در عراق دارد، ارائه شد: «ایران به ما گفته پاسخ محدودی خواهد داشت،» زیرا به گفته او، جمهوری اسلامی نمی‌خواهد جنگ را گسترش دهد.

علی اصغر شفیعیان، یک مشاور رسانه‌ای مبارزات انتخاباتی مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی، گفت که واکنش تهران به اسرائيل بعید است تکرار رگبار چند ساعته موشک‌ها و پهپادها در ماه آوریل باشد.

او به واشنگتن پست گفته است که کشتن اسماعیل هنیه «یک مأموریت اطلاعاتی بود» و «پاسخ ایران ماهیتی مشابه خواهد داشت و در سطحی مشابه خواهد بود.»

متیو میلر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه ۱۸ مرداد به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که گسترش «درگیری می‌تواند به اقتصاد ایران آسیب بزند.»

حماس، گروه فلسطینی که برخی کشورها از جمله آمریکا و اسرائیل آن را تروریستی می‌دانند، از حمایت حکومت ایران برخودار است.

مخالفان جمهوری اسلامی از اقدام حکومت ایران که منابع زیادی را هزینه حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی و تروریستی در منطقه می‌کند، ابراز نارضایتی فراوان کرده‌اند.

شاهزاده رضا پهلوی در واکنش به کشته شدن اسماعیل هنیه، او را یک «ابرجنایتکار» نامید و گفت «اسماعیل هنیه اساسا هرگز نباید قدم به خاک ایران می‌گذاشت» و حضورش «توهینی به کشور و ملت ما بود.»

او قصد مقام‌های جمهوری اسلامی برای حمله احتمالی به اسرائیل به تلافی کشته‌شدن هنیه را «بازی خامنه‌ای با آتش» توصیف کرد و گفت این جنگ مردم ایران نیست.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌ وزیر اسرائیل، پیشتر گفته است کشورش در «جنگ چندجبهه‌ای علیه محور شرارت ایران» است و تاکید کرده که اسرائیل «برای هر سناریویی، چه تهاجمی و چه تدافعی» آماده است.

اسرائيل دست داشتن در کشتن اسماعیل هنیه را نه تائید و نه رد کرده است.

XS
SM
MD
LG