لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۲:۳۸

همراهی بریتانیا با آمریکا در مقابل جمهوری اسلامی؛ بریتانیا هم به خلیج فارس نیرو می‌فرستد


دو روز بعد از تاکید مقام های ایالات متحده بر نقش جمهوری اسلامی در حمله به نفتکش ها در دریای عمان، بریتانیا نیز با قطعیت ایران را عامل پشت حملات به دو نفتکش در روز پنجشنبه ۲۳ خرداد دانست و همزمان برخی گزارش ها، از اعزام تفنگداران بریتانیایی به خاورمیانه خبر می دهند.

روز یکشنبه ۲۶ خرداد، جرمی هانت وزیر خارجه بریتانیا در یک گفتگو با بی بی سی، گفت که ارزیابی انجام شده توسط این کشور می‌دهد که ایران احتمالا در پشت حمله به نفتکش‌ها در دریای عمان است.

وی گفت: براساس ارزیابی ما، هیچ کس دیگری نمی‌توانسته این کار را انجام دهد.

پیشتر و در روز جمعه، وزیر خارجه بریتانیا، گفته بود که این کشور دلیلی ندارد ادعای ایالات متحده درباره دست داشتن ایران درانفجار دو نفتکش در دریای عمان را نپذیرد.

همزمان روز یکشنبه ساندی تایمز به نقل از منابعی در دولت انگلیس خبر داد که این کشور در پی حملات اخیر به دو نفتکش در دریای عمان، بریتانیا قصد اعزام ۱۰۰ نفر از تفنگداران ویژه دریایی خود به منطقه خلیج فارس را دارد.

روز یکشنبه همچنین «توبیاس ال‌وود» معاون وزیر دفاع بریتانیا، در یک مصاحبه تلویزیونی با اشاره به موضوع حملات اخیر به نفت‌کش‌ها در دریای عمان، گفت که ایران باید بداند بریتانیا مصمم به حمایت از دارایی‌های خود در منطقه است.

صبح پنجشنبه ۲۳ خرداد، دو نفتکش که از امارات و عربستان به سمت شرق آسیا در حرکت بودند هدف حمله قرار گرفتند. چند ساعت بعد از این حمله، وزیر خارجه ایالات متحده در یک نشست خبری، جمهوری اسلامی ایران را مسئول حمله به نفتکش ها در دریای عمان دانست. آقای پمپئو گفت که ایران در تاریخ ۲۲ آوریل جهان را تهدید کرد که روند انتقال نفت در تنگه هرمز را مختل می‌کند و اکنون در جهت عملی کردن آن تهدید، تلاش می کند.

آمریکا مدارک نقش ایران در حمله به نفتکش ها را عصر پنجشنبه در اختیار شورای امنیت قرار داد.

روز جمعه ۲۴ خرداد نیز رئیس جمهوری آمریکا، ایران را مسئول حمله روز پنجشنبه به دو نفتکش در دریای عمان معرفی کرد و درباره احتمال بسته شدن تنگه راهبردی هرمز و تهدید ایران نیز گفت: «آنها [تنگه هرمز] را نخواهند بست. و اگر هم ببندند، برای مدت طولانی بسته نخواهد ماند.» پرزیدنت ترامپ در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان جلوی ایران را گرفت، گفت: «خواهیم دید.»

بعد از افزایش تنش بین ایران و آمریکا، اتحادیه اروپا نیز از ایران و آمریکا خواست خویشتن‌داری کنند.

پیش از این، آمریکا، ایران را مسئول خرابکاری در چهار نفتکش در فجیره امارات معرفی کرده بود که یک ماه پیش رخ داد.

تنش بین ایران و آمریکا بعد از خروج ایالات متحده از برجام افزایش یافت. با این حال مقام های نظامی ایالات متحده می گویند به دنبال جنگ با ایران نیستند و دیپلماسی را ترجیح می‌دهند.

پرزیدنت ترامپ میانه خرداد به تهران پیشنهاد مذاکره بدون پیش شرط را داد؛ اما علی خامنه ای در دیدار با نخست وزیر ژاپن این پیشنهاد را رد کرد.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG