لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۶:۳۰

روایت مجله آمریکایی از یک ایرانی‌تبار موفق؛ مدیر عامل اوبر، که روزی دست خالی به آمریکا آمد


آقای خسروشاهی ۴۹ ساله، در تهران بدنیا آمد و تا ۹ سالگی در ایران بود.
آقای خسروشاهی ۴۹ ساله، در تهران بدنیا آمد و تا ۹ سالگی در ایران بود.

مجله آمریکایی «ویرد» (Wired) در این شماره خود به سراغ سرگذشت یکی از مشهورترین مدیرعامل های آمریکا یعنی «دارا خسروشاهی» رفته است؛ مدیرعامل شرکت تاکسیرانی آنلاین «اوبر» که ایرانی تبار است.

در گزارش کاملی که درباره آقای خسرو شاهی نوشته شده، آمده، مدیرعامل «اوبر» روزی دست خالی به آمریکا رسید

«دارا خسروشاهی» اوایل شهریور به عنوان مدیرعامل اوبر منصوب شد.

خلاصه ای از این گزارش در زیر می آید:

یک روایت کلیشه این است که به مهاجران شغل مهمی پیشنهاد نمی شود؛ همه از آنها مثل آدم های طاعون زده می گریزند. اما «دارا خسروشاهی» کسی است که نشان می دهد این روایت درست نیست. او که در نه سالگی از ایران به آمریکا آمد، تابستان امسال با یک پیشنهاد وسوسه آمیز روبرو شد. پیشنهاد مدیرعاملی شرکت معتبر تاکسیرانی آنلاین «اوبر».

خسرو شاهی که ۴۹ ساله است و اعتقاد دارد پیشینه اش به او کمک می کند که فرهنگ فاسد «اوبر» را متحول کند. بر عکس جانشین اش که اهل برخوردهای تند و مناقشه برانگیز بود ، خسروشاهی درک می کند که بهتر است یک غریبه در این سازمان باشد. زندگی خود او نیز دچار همین دگرگونی شده است.

خانواده خسروشاهی که صاحب مجموعه بزرگ چند کارخانه تولید دارو و همچنین تولی پرس، در خانه ای باشکوه می زیستند، بعد مجبور شدند همه چیز را بگذارند و بروند. خسروشاهی به یاد می آورد اتاق نشیمن بزرگی با اثاثیه شیک داشتند. به یاد می آورد:«ما از آن اتاق فقط برای میهمانی های بزرگ استفاده می کردیم».

اما به تدریج که مخالفت ها با شاه در مملکت بالا گرفت، ثروت خانواده خسروشاهی موجب شد تا انقلابیون آنها را هدف بگیرند.

خسروشاهی می گوید:«هرکه ثروتی داشت، گناهکار بود مگر آن که خلافش ثابت شود.»

روزی مردان مسلح به خانه ای در همسایگی محل زندگی خسروشاهی ها که به یکی از بستگان شاه تعلق داشت، حمله کردند. وقتی از دیوار آن خانه در پشت باغ خسروشاهی ها بالا می رفتند، تصادفاً تیری شلیک شد و ترکش هائی به داخل خانه آنها خورد. پس از آن بود که مادر خسروشاهی پیشنهاد کرد که خانواده کشور را برای مدتی ترک کنند.

آنها به جنوب فرانسه رفتند و از آنجا شاهد سقوط رژیم شاه و مصادره ثروت و کارخانه های شان شدند. بعدها آنها به آمریکا مهاجرت کردند که بقیه فامیل انتظارشان را می کشیدند.

والدین دارا خسروشاهی همه چیزشان را از دست دادند و یک عموی ثروتمند به آنها پیشنهاد کمک کرد تا زندگی شان را دوباره بسازند. اندکی بعد پدرش به ایران بازگشت و به وسیله رژیم انقلابی شش سال زندانی شد اما دارا و دو برادرش به لطف پیوند های مستحکم خانوادگی در آمریکا در آسایش زندگی کردند.

دارا خسروشاهی در سال ۱۹۹۱ لیسانس مهندسی بیوالکتریک خود را از دانشگاه براون در ایالت رود آیلند اخذ کرد . او سال ۱۹۹۶ شهروند آمریکا شد. آقای خسروشاهی از ۲۰۰۵ به عنوان مدیر شرکت اکسپیدیا فعالیت خود را آغاز کرد.

بد نیست بدانید که او در این شرکت موفق بود. انتخاب آقای خسرو شاهی برای مدیرعاملی اوبر در حالی صورت گرفت که خرداد ماه، آسوشیتد پرس نام ۱۰ تن از مدیرعامل های شرکت های خصوصی جهان را که بیشترین حقوق سالانه دریافت می کنند، اعلام کرد که در صدر این لیست یک ایرانی تبار قرار داشت. دارا خسروشاهی مدیر عامل اکسپدیا با حقوق ۹۶ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار در بالای جدول قرار گرفت.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG