لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۳۰

ترامپ: تحریم جدید کره شمالی در مقایسه با آنچه باید انجام شود، ناچیز است


پرزیدنت ترامپ روز ۲۱ شهریور ماه در کاخ سفید گفت، تحریم های جدید سازمان ملل علیه کره شمالی تنها گام بسیار کوچکی است که برداشته شد.
پرزیدنت ترامپ روز ۲۱ شهریور ماه در کاخ سفید گفت، تحریم های جدید سازمان ملل علیه کره شمالی تنها گام بسیار کوچکی است که برداشته شد.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده بعد از ظهر سه شنبه گفت، جدیدترین تحریم های سازمان ملل متحد علیه کره شمالی تنها «گام بسیار کوچکی» است که برداشته شده و در مقایسه با آنچه در برخورد با برنامه هسته‌ای آن کشور می توان انجام داد، ناچیز است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد دوشنبه شب به اتفاق آرا رأی به تشدید تحریم های پیونگ یانگ بابت آزمایش های موشکی و هسته‌ای آن کشور داد؛ که بر اساس آن، واردات نفت کره شمالی محدودتر و صادرات پارچه از کره شمالی به مقصد دیگر کشورها ممنوع می شود.

پرزیدنت ترامپ پس از دیدار امروز خود با نخست وزیر مالزی به خبرنگاران در کاخ سفید گفت، «این تنها یک گام کوچک دیگر بود، خیلی کار بزرگی نبود ... نمی‌دانم آیا تاثیری هم دارد یا خیر، اما این که با ۱۵ رأی موافق و بدون مخالف تصویب شد، قطعا خوب است.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، رئیس جمهوری آمریکا همچنین گفت که «این تحریم‌ها در مقایسه با آنچه در نهایت باید انجام شود، چیزی نیستند.» وی توضیح بیشتری ارائه نداد.

پرزیدنت ترامپ پیشتر هشدار داده بود که به منظور مقابله با جاه طلبی های هسته ای و موشکی کره شمالی، همه گزینه ها، از جمله گزینه نظامی، روی میز است. وی با این حال تاکید کرده است عملیات نظامی علیه پیونگ یانگ «گزینه نخست» آمریکا نیست.

سفیر آمریکا در سازمان ملل شب گذشته و پس از تصویب قطعنامه در شورای امنیت، با بیان این که کره شمالی هنوز فرصت دارد برنامه هسته ای خود را متوقف کند، گفت اگر آنها ثابت کنند که می توانند در صلح زندگی کنند، جهان نیز با آن کشور به صلح می رسد.

کره شمالی ۱۲ شهریور ماه در جدیدترین آزمایش هسته ای خود، یک بمب هیدروژنی را آزمایش کرد که به دنبال آن، شورای امنیت سازمان ملل متحد هفته کذشته جلسه اضطراری تشکیل داد، اما رای گیری بر سر قطعنامه پیشنهادی به روز دوشنبه موکول شد.

پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا در یک هفته اخیر تغییراتی داشت. پیشتر در آن تحریم صدور نفت و گاز به کره شمالی و توقیف دارایی های کیم جونگ اون رهبر کره شمالی و مقام های دولتی او را شامل می شد؛ اما بعدا تغییر کرد.

ایالات متحده پس از رایزنی با روسیه و چین، که هر دو از حق وتو برخوردار هستند، پیش نویس جدیدی را مطرح کرد که در آن ممنوعیت صادرات محصولات نساجی کره شمالی باقی ماند، اما تغییراتی در مورد صادرات انرژی به آن کشور و توقیف دارایی های مقام های ارشد پیونگ یانگ صورت گرفت.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG