یادداشتی از ایلای لیک در بلومبرگ
پس از ۹ ماه سرانجام پرزیدنت ترامپ سیاستی در برابر ایران دارد. رییس جمهوری آمریکا این سیاست را پیش از گشایش نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد تایید کرده بود. مقام های دولت می گویند استراتژی جدید شامل یک رویکرد محکم در مقابله با تهدیدهای ایران در سراسر جهان است و می کوشد از تهدیدهای ترامپ علیه توافق هسته ای ایران برای وا داشتن متحدان آمریکا به رسیدگی به نواقص برجام استفاده کنند.
معرفی سپاه پاسداران به عنوان سازمانی تروریستی و قراردادن آن در کنار القاعده و داعش در کانون استراتژی جدید قرار دارد. کنگره در تابستان با تصویب قانونی خواستار این امر شده بود ولی الزام آن را بر عهده رییس جمهور گذاشته بود.
بخش بزرگی از اقتصاد ایران در کنترل سپاه پاسداران است. معرفی سپاه به عنوان سازمانی تروریستی کار شرکت های خارجی برای سرمایه گذاری در ایران را دشوار می کند.
استراتژی جدید همچنین شامل مقابله با تهدیدهای ایران علیه خطوط کشتیرانی در خلیج فارس خصوصا خطر موشک های ضد کشتی و ایجاد مزاحمت برای ناوگان دریایی آمریکا است. اقدامات متقابل در برابر شبکه ایران در آمریکای لاتین، نقض حقوق شهروندان ایران و حمایت تهران از گروه های تروریستی و وابسته در خاورمیانه در استراتژی جدید مورد تاکید قرار گرفته است.
یکی از عناصر استراتژی جدید که آشکار نشده است افزایش عملیات اطلاعاتی علیه سپاه پاسداران و دیگر گروه های وابسته مانند حزب الله در خاورمیانه است.
مایک پامپئو، مدیر سی آی ای، اختیارات جدیدی را تصویب کرده است تا افسران اطلاعاتی آمریکا ردیابی و هدف گرفتن عوامل جمهوری اسلامی در خارج از ایران را آغاز کنند. این اقدامات شامل سپردن وجوهی در حساب های مخفی متعلق به عوامل ایران در خارج است تا چنین تصور شود که آن ها برای قدرت های خارجی کار می کنند.
اگر تحریم سپاه باعث تحلیل رفتن منابع آن سازمان شده و بر منابع مالی اقدامات خصمانه سپاه در خارج از ایران و شبکه حامی شان در داخل ایران تاثیرات اقتصادی بگذارد، ممکن است ایرانی ها پرزیدنت ترامپ را به نقض توافق هسته ای متهم کنند. بر خلاف باراک اوباما، پرزیدنت ترامپ از این امر استقبال خواهد کرد.