یادداشتی از ایلان برمن، نایب رییس شورای سیاست خارجی آمریکا، در «یو اس ای تودی»
کنگره آمریکا در ششم دسامبر با تصویب «قانون پاسخگویی جهانی حقوق بشر مگنیتسکی» راه مجازات ناقضان حقوق بشر و فاسدان اقتصادی را در هر کجا تسهیل کرد. این مجازات ها می تواند شامل منع صدور ویزا، توقیف دارایی، و قرارگرفتن در لیست سیاه بازرگانی بشود.
آمار کم سابقه اعدام در ایران طی دو سال گذشته، افزایش سرکوب اقلیت های قومی و نبود آزادی بیان و آزادی رسانه در ایران در این دوره به این دلیل با مجازاتی روبرو نشده است که آمریکا و متحدانش برای حفظ توافق دیپلماتیک بر سر برنامه هسته ای ایران چشم بر روی نقض فاحش و فزاینده حقوق بشر بسته اند.
فساد در ایران همه گیر است. رهبر جمهوری اسلامی امپراتوری مالی به ارزش نزدیک به یکصد میلیارد دلار را در اختیار دارد. سپاه پاسداران اداره یک سوم اقتصاد ایران را در دست دارد و عمیقا در شبکه ای از فعالیت های بازار سیاه فعال است.
این کجی ها برای مردم عادی ایران که زیر فساد برنامه ریزی شده رژیم مذهبی مستهلک شده اند بسیار آشنا است. اما به شکلی گسترده مورد بی اعتنایی غرب قرار گرفته است.
در حالی که دولت جدید ترامپ در اندیشه یک رویکرد جدید در برابر ایران است، برجسته کردن رفتار سرکوب گرانه ایران در داخل و هدف قرار دادن انگشت نماترین بازیگران اش در این ارتباط می تواند پیام محکمی را با این مضمون بفرستد که ایالات متحده بار دیگر در کنار جمعیت گرفتار و دربند ایران می ایستد. کاخ سفید جدید اینک ابزاری حیاتی برای انجام این مهم در دست دارد.