جان مالدین در مقاله ای در نشریه فوربس با اشاره به دستور اخیر پرزیدنت ترامپ در وضع تعرفه های تازه بر شماری از کالاهای وارداتی از چین می نویسد اگر پکن با تغییر سیاست های تجاری خود موافقت نکند از آغاز سال ۲۰۱۹ تعرفه های بر کالاهای وارداتی از چین بین ۱۰ تا ۲۵ درصد دیگر افزایش خواهند یافت.
در مقاله می خوانیم که ترامپ محصولات مصرفی الکترونیک از جمله گوشی تلفن را از تعرفه ها معاف کرده است که این خود نشان می دهد رئیس جمهوری آمریکا از تاثیر منفی تعرفه ها بر مصرف کننده آمریکائی غافل نیست.
نویسنده با این سیاست ترامپ موافق است که چین در مراودات تجاری با جهان منصفانه عمل نکرده است و این درخواست پکن از شرکت های خارجی دایر بر افشای مالکیت معنوی خود نادرست است و باید متوقف گردد.
شی جین پینگ رئیس جمهوری چین می تواند در این باره نرمش نشان دهد اما یادمان باشد که او یک رهبر کمونیست است که فرماندهی یک اقتصاد دستوری را بر عهده دارد. این پلنگ به آسانی کنامش را عوض نخواهد کرد. هرگز هدفهای فناوری را که در برنامه «ساخت چین ۲۰۲۵» آمده است رها نخواهد کرد.
اگر جنگ تعرفه ها ادامه یابد در آغاز ممکن است به سود آمریکا تمام شود. اما در نهایت، سایر کشورهای جهان با در پیش گرفت سیاست هائی ما را دور خواهند زد، همان اتفاقی که پیش از ما در مورد بریتانیا به عنوان قدرت فائقه مالی جهان روی داد.
جنگ تعرفه ها میان واشنگتن و پکن به بازی بوکس می ماند که دو طرف همدیگر را آش و لاش می کنند و در این میان یک طرف سوم برنده بازی خواهد بود، طرفی که هوز نمی دانیم کیست.
نویسنده در پایان مقاله ابراز امیدواری می کند که پکن دست از رفتارهای همراه با سوء استفاده اش بر دارد و ترامپ نیز پایان سیاست تعرفه ها را اعلام نماید. یک منبع در داخل چین می گوید چنان خواهد شد. بسیاری از چینی ها هم همین را می گویند و می خواهند. ماه های پیش رو تعیین کننده خواهند بود.