پرزیدنت دونالد ترامپ در اولین حضور رئیس جمهوری ایالات متحده در اجلاس داووس در ۱۸ سال اخیر، از همه سرمایه گذاران برای حضور در آمریکا دعوت کرد و گفت تقدم آمریکا در سیاست های او، به معنی تقویت آمریکاست و شکوفایی آمریکا می تواند به رشد و توسعه در دنیا منجر شود.
پرزیدنت ترامپ روز جمعه شش بهمن در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس در سخنرانی ۲۵ دقیقه ای خود، ضمن بیان پیشرفت های اقتصادی ایالات متحده در یکسال اخیر، از سرمایه داران برای حضور در آمریکا دعوت کرد و گفت: بهترین زمان برای سرمایه گذاری در آمریکاست و من از همه دعوت می کنم. آمریکا محل کسب و کار است. برای اختراع و ساخت چیزهای جدید و بزرگ بیاید.
وی افزود: بزرگترین اصلاح مالیاتی را در آمریکا انجام داده ایم برای تقویت مردم و سرمایه گذاران. این بهترین فرصت برای همه است که برای سرمایه گذاری به آمریکا بیایند.
رئیس جمهوری آمریکا در بخشی از سخنرانی خود به سیاست «تقدم آمریکا» گفت: به عنوان رئیس جمهوری آمریکا می گویم همچنان سیاست من تقدم آمریکاست. مثل رهبر هر کشوری، که کشور خود را بر هر چیزی مقدم می دارد. بدانید که آمریکا هربار رشد کرده، موجب رشد در دنیا شده است.
پرزیدنت ترامپ افزود: ما مخالف هرگونه سوبسید و اقدام برای اقتصاد غیر رقابتی هستیم. ما در حال بازنگری در هرگونه توافق اقتصادی هستیم که تبعیض آمیز است و منافع کشور من را به خطر می اندازد.
رئیس جمهوری آمریکا در بخشی از سخنان خود به تلاش ایالات متحده برای ایجاد امنیت اشاره کرد و گفت: یکی از حوزه های اصلی کار من تضمین امنیت ایالات متحده آمریکاست. اهداف اقتصادی بدون وجود امنیت میسر نمی شود.
وی به مثال هایی اشاره کرد و گفت: با همپیمانان آمریکا در تلاشیم که شبه جزیره کره عاری از سلاح اتمی باشد. در تلاشیم که به افغانستان کمک کنیم تا دیگر مبدا تروریست ها نباشد.
رئیس جمهوری آمریکا افزود: در یکسال گذشته داعش شکست سختی خورده و تقریبا صد درصد سرزمین های خود را از دست داده است.
وی در یک بخش دیگر به ایران اشاره کرد و گفت: کشورهای دیگر باید به آمریکا بپیوندند تا بتوانیم با فعالیت های بی ثبات سازی ایران در منطقه مقابله کنیم.
این سخنرانی به طور زنده در فیسبوک صدای آمریکا پخش شد - اینجا ببینید:
حضور کم سابقه
پرزیدنت دونالد ترامپ روز پنجشنبه ۵ بهمن وارد داووس شد تا اولین رئیس جمهوری آمریکا بعد از ۱۸ سال باشد که در مهمترین نشست اقتصادی جهان شرکت کرده باشد.
آخرین بار بیل کلینتون در این مجمع به عنوان رئیس جمهوری آمریکا شرکت کرده بود. از سال ۲۰۰۰ که بیل کلینتون در داووس حضور یافت، جرج بوش و باراک اوباما هرگز در این نشست مهم اقتصادی به عنوان رئیس جمهوری شرکت نکردند.
«گری کوهن» مدیر شورای اقتصاد ملی آمریکا نیز به خبرنگاران گفته بود که با توجه به اجرای قانون اصلاحات مالیاتی که چندی پیش به همت دولت پرزیدنت ترامپ و اعضای جمهوریخواه کنگره تصویب شد، جهانیان می توانند با تسهیلات انتقال کارخانه های خود به آمریکا مواجه شوند.
اشاره به ایران در حاشیه حضور در داووس
همانطور که از قبل پیش بینی شده بود، رئیس جمهوری آمریکا در حاشیه سفر خود به مجمع جهانی اقتصاد، به ایران نیز اشاره کرد.
رئیس جمهوری آمریکا در روز نخست سفر خود به مجمع جهانی داووس با ترزا می و بنیامین نتانیاهو نخست وزیران بریتانیا و اسرائیل دیدار و گفتگو کرد.
پرزیدنت دونالد ترامپ در دیدار با نتانیاهو بار دیگر بر اصلاحات در توافق اتمی موسوم به برجام و نیز مقابله با اقدامات بیثبات کننده جمهوری اسلامی ایران در منطقه تعیین تاکید کرد.
از سوی دیگر، «ترزا می» نیز پس از دیدار به پرزیدنت ترامپ گفت دیدگاههای واشنگتن و لندن در مقابله با رفتارهای بی ثبات کننده ایران در منطقه بسیار نزدیک است.
پیشتر، هربرت مک مستر، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، حضور پرزیدنت ترامپ در این مجمع اقتصادی را از زاویه امنیت ملی برای خبرنگاران تشریح کرده بود.
وی روز سه شنبه گفته بود: پرزیدنت از این فرصت برای مذاکره درباره مسائل امنیت ملی بهره خواهد برد. این مسائل شامل تلاش برای عاری کردن شبه جزیره کره از تسلیحات اتمی، ادامه ائتلاف مبارزه با داعش، و تلاش آمریکا برای مقابله با اقدامات خرابکارانه ایران است. یعنی مقابله با توسعه خشونت در منطقه خاورمیانه و همچنین برنامه موشک بالستیک و نقصهای اساسی در توافق اتمی با ایران.
مجمع جهانی اقتصاد که از روز سه شنبه سوم بهمن آغاز شد، روز جمعه به نشست خود پایان می دهد.