لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۰:۵۱

بعد از عدم تمایل برای فروش گرینلند؛ پرزیدنت ترامپ ملاقات خود با نخست‌وزیر دانمارک را لغو کرد


دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در صفحه شخصی خود در توئیتر اعلام که ملاقات خود با مته فردریکسون، نخست‌وزیر دانمارک را لغو کرده است.

رئیس جمهوری ایالات متحده در توئیتی نوشت: «دانمارک کشوری خاص با مردمی باور نکردنی است، اما براساس سخنان مته فردریکسون نخست‌وزیر دانمارک، که گفته بود علاقه‌ای به بحث درباره فروش گرینلند ندارد، برنامه ملاقات‌مان را که برای دو هفته دیگر برنامه‌ریزی شده بود، لغو کردم.»

پرزیدنت ترامپ در ادامه این توییت نوشت: «نخست‌وزیر با صراحت لهجه خود، مانع صرف زمان و هزینه هنگفت از سوی هر دو کشور دانمارک و ایالات متحده شده بود. از او متشکرم و مشتاقم که در آینده با او دیدار کنم.»

هنوز مشخص نیست که این توئیت پرزیدنت ترامپ به معنای لغو سفر او به دانمارک است یا آن‌که صرفا برنامه ملاقات او با نخست‌وزیر دانمارک لغو شده است.

کاخ سفید روز چهارشنبه ۹ مرداد اعلام کرده بود که پرزیدنت ترامپ با پذیرش دعوت «مارگرت دوم» ملکه دانمارک به این کشور سفر و، ضمن شرکت در مراسم مختلف، با مقام‌های ارشد دانمارکی دیدار خواهند کرد.

پیشتر رسانه‌ها گزارش کرده بودند که پرزیدنت ترامپ به صورت خصوصی با مشاورانش ایده خرید گرینلند، بزرگترین جزیره جهان را به بحث گذاشته است.

انتشار این گزارش با واکنش گرینلند و دانمارک مواجه شد. انلون باگر، وزیر خارجه گرینلند گفته بود که «برای تجارت آماده ایم. اما [گرینلند] فروشی نیست.»

مته فردریکسون، نخست‌وزیر دانمارک هم، ایده فروش گرینلند را «نامعقول» توصیف کرده بود.

پس از این واکنش‌ها، پرزیدنت ترامپ روز یکشنبه گفته بود به خرید گرینلند علاقمند است ولی این موضوع از اولویت‌های دولت او نیست: «از نظر استراتژیک جالب است و ما علاقه‌مند هستیم. ولی کمی با آنها گفت‌وگو خواهیم کرد و به شما بگویم که جز اولویت‌های ما نیست».

گرینلند با حدود ۵۰ هزار جمعیت در فاصله بین اقیانوس اطلس شمالی و اقیانوس منجمد شمالی قرار دارد و به حمایت اقتصادی دانمارک وابسته است. گرینلند خودش امور داخلی‌اش را اداره می کند؛ ولی امور دفاعی و خارجی‌اش بر عهده کپنهاگ است.

گرینلند به دلیل اهمیت استراتژیک و منابع معدنی‌اش مورد توجه چین، روسیه، و ایالات متحده قرار داشته است.

ایالات متحده و دانمارک در سال ۱۹۵۱ یک پیمان دفاعی امضا کردند که بر اساس آن پایگاه هوایی شمال گرینلند در اختیار نیروهای نظامی آمریکا قرار گرفته است.

دانمارک در سال ۱۹۱۷ جزایر «وست ایندیز» را به مبلغ ۲۵ میلیون دلار به ایالات متحده فروخت که بعدتر به نام «ویرجین آیلندز» ایالات متحده تغییر نام پیدا کرد.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG