رئیس جمهوری آمریکا راههای مقابله با ایران، ازسرگیری مذاکرات صلح خاور میانه و تقویت همکاریهای دوجانبه با بریتانیا و اسرائیل را در نخستین روز حضور خود در داووس سوئیس برای شرکت در مجمع جهانی اقتصاد با ترزا می و/بنیامین نتانیاهو نخست وزیران بریتانیا و اسرائیل مطرح و بررسی کرد.
پرزیدنت دونالد ترامپ در دیدار با آقای نتانیاهو یک بار دیگر شاهد ابراز خشنودی و استقبال نخست وزیر اسرائیل از سیاستهائی بود که او برای اصلاحات در توافق اتمی موسوم به برجام و نیز مقابله با اقدامات بیثبات کننده جمهوری اسلامی ایران در منطقه تعیین و مشخص ساخته است.
رئیس جمهوری ایالات متحده با بیان این که واشنگتن پیشنهادی را برای دستیابی صلح بین فلسطینیها و اسرائیل آماده کرده است، گفت «ما پیشنهاد صلح را آماده کرده ایم. پیشنهادی عالی برای فلسطینیها و پیشنهاد خوبی برای اسرائیل است. این شامل بسیاری از مسائلی است که طی سالهای گذشته درباره آنها موافقت شده بود، اما به خاطر مساله اورشلیم نهایی نمی شد. من با به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل به امکان صلح بین اسرائیل و فلسطینیها کمک کردم. اسرائیل هم هزینه خواهد داد، چون مایل به صلح است. امیدوارم فلسطینیها نیز خواهان صلح باشند. در پایان همه خوشحال خواهند بود.»
پرزیدنت ترامپ توضیح بیشتری در مورد محتوای طرح صلح ارائه نداد.
این اولین دیدار بین پرزیدنت ترامپ و آقای نتانیاهو پس از این که رئیس جمهوری آمریکا اورشلیم را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت است. در این دیدار نخست وزیر اسرائیل از اقدام پرزیدنت ترامپ شدیدا قدردانی کرد و در این دیدار خواستار دستیابی به تغییرات مورد نیاز توافق اتمی جامعه جهانی با ایران شد.
نخست وزیر اسرائیل نیز در این دیدار گفت «ما از شما در رابطه با آنچه درباره توافق اتمی گفتهاید کاملا پشتیبانی میکنیم. همانگونه که گفتید این توافق فاجعه باری است. شما گفتهاید اگر نقصهای مهلک آن اصلاح نشود از آن خارج خواهید شد، میخواهم به شما این اطمینان را بدهم که اگر تصمیم به چنین اقدامی گرفتید، ما کاملا حمایت خواهم کرد. ما همچنین از شما بابت مقابله با اقدامات تجاوزکارانه تهران در منطقه سپاسگزاریم. من هیچگاه شاهد اتحاد واقعی و قدرتمندی که هم اکنون بین آمریکا، اسرائیل و دیگر همپیمانانتان در منطقه تحت مدیریت شما می بینم، نبودهام.»
رئیس جمهوری آمریکا پیشتر با ترزا می نخست وزیر بریتانیا نیز دیداری داشت که محور آن عمدتا مسائل اقتصادی دوجانبه و نظامی بود.
پرزیدنت ترامپ گفت «ما معتقدیم همکاری دوجانبه برای توسعه اقتصادی، بازرگانی، و مهمتر از همه همکاری نظامی بسیار کارساز است. ما در مسائل نظامی دیدگاههای بسیار نزدیکی داریم. ما تفکرات و ایده آل های مشترک داریم. ما همواره در کنار بریتانیا، در صورت نیاز، خواهیم جنگید.»
خانم می نیز گفت دیدگاههای واشنگتن و لندن در مقابله با رفتارهای بی ثبات کننده ایران در منطقه بسیار نزدیک است.
پرزیدنت ترامپ قرار است فردا جمعه در نشست امسال مجمع جهانی اقتصاد سخنرانی کند.