به دنبال گمانهزنی رسانهها در مورد تصمیم رئیس جمهوری ایالات متحده در مورد ماندن یا ترک توافق اقلیمی پاریس، دونالد ترامپ صبح چهارشنبه در پیامی در توئیتر گفت به زودی تصمیم نهایی خود را اعلام خواهد کرد.
سران هفت کشور بزرگ صنعتی جهان در اجلاس هفته گذشته خود در ایتالیا، به رغم اتفاق نظر درباره برخی چالشهای جهانی مانند تروریسم، موفق نشدند بر سر اجرای توافق جهانی مقابله با پدیده گرمایش زمین به توافق برسند.
کانادا، آلمان، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا و ژاپن در اعلامیه پایانی نشست سران گروه ۷ در سیسیل بر تعهد خود به اجرای توافق پاریس تاکید کردند، اما رئیس جمهوری آمریکا گفت هفته آینده در این مورد تصمیم خواهد گرفت.
با نزدیک شدن به این موعد، برخی رسانهها روز چهارشنبه از قول یک مقام دولتی که هویت او را فاش نکردند از تصمیم ترامپ برای خروج از توافق خبر دادند؛ خبری که هنوز بطور رسمی از سوی کاخ سفید تایید یا رد نشده است.
با این حال، رئیس جمهوری آمریکا اندکی بعد در توئیتر نوشت «ظرف چند روز آینده تصمیم خود را در مورد توافق پاریس اعلام خواهم کرد. عظمت را بار دیگر به آمریکا باز گردانیم.» جملهای که شاید نشانه تایید خبر رسانهها باشد.
سران بیش از ۱۹۰ کشور جهان، پس از دو هفته مذاکره فشرده در پاریس پایتخت فرانسه، روز ۲۰ آذر ۱۳۹۴ موافقت کردند با در پیش گرفتن تمهیداتی ویژه، میزان افزایش درجه حرارت کره زمین را زیر ۲ درجه سانتیگراد نگه دارند.
خروج از این توافق – که به امضای باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا رسیده بود – و افزایش استخراج سوخت فسیلی و کاهش مقررات زیست محیطی برای اشتغالزایی بیشتر، از وعدههای انتخاباتی دونالد ترامپ بوده است.
ایالات متحده، پس از چین، دومین کشور جهان است که بیشرین میزان گاز دی اکسید کربن را وارد جو زمین می کند. گازی که عمدتا با سوزاندن سوخت های فسیلی تولید شده و افزایش آن در هوا با گرم تر شدن زمین ارتباط مستقیم دارد.
آنتونیو گوترس دبیرکل جدید سازمان ملل متحد، در نخستين اظهار نظر خود در این مقام، روز چهارشنبه گفت، جهان وضعيت اسفباری دارد و رعايت توافقنامۀ پاريس امری کاملاً ضروری بوده و از اهميت اساسی برخوردار است.